Du skal bruge:
1/2 l. vand
1 l. hvedemel tipo oo
1 spsk. salt
10 gr. gær
1 ildfast "stegeso" med låg
Sådan gør du:
Rør gær og vand sammen. Salt og mel tilsættes. Dejen røres sammen med en ske og skal være meget lind. Sæt dejen til hævning i op til 12 timer, dæk fadet med film.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og fold den 3 - 4 gange. Kom den i en letsmurt form og lad den hæve 2 timer. Forvarm ovnen og "stegesoen" til 250 grader, hæld forsigtigt dejen ned i den varme "stegeso" kom låget på og bag brødet 30 minutter ved 250 grader, derefter fjernes låget og brødet bages yderligere 15 minutter. Vend brødet ud af formen, Voila....
Du kan alternativt bruge 6 dl. tipo oo og 4 dl. grovmel, hvis du ønsker brødet grovere.
Hej Flemming - hvad pokker er det for noget tip top hvedemel du skriver om??
SvarSlet