Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

fredag den 4. december 2015

Geranium


September 2011 genåbnede gourmetrestauranten Geranium, nu beliggende på 8 sal i H-tårnet ved FCK's udebane tribune og med en fantastisk udsigt over Fælledparken. Det er stjernekokken Rasmus Kofod og sommelier Søren Ledet der er makkerparret og drivkræfterne bag restauranten. I år har de fået Lars Seier fra Saxo Bank ind som medejer og investor, hvilket har givet restauranten et løft på bla. udvalget af vine. Rasmus er den eneste kok i verden der har vundet både bronze, sølv og guld ved verdensmesterskabet for kokke, nemlig Bocuse d'Or. Restauranten fik hurtigt en Michelin stjerne og i 2013 fik de deres anden stjerne.
Køkkenets madstil beskrives som lyst, let og dynamisk. Missionen er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer og beriger.
Geranium blev i april 2014 valgt som den 42. bedste restaurant i verden af San Pellegrino's "THE WORLDS 50 BEST RESTAURANTS IN 2014"

Billederne herunder viser aftenens menu kaldet  EFTERÅRETS UNIVERS til 1800,00 kr samt
vin menuen til EFTERÅRETS UNIVERS til 1400,00 KR.

Restaurant Geranium

APPETITVÆKKERE:
Blade på Jordskokker med Valnøddeolie & Rug Eddike

Vin: 2009 Marguet, Grand Cru Ambonnay, Champagne
Tomat Vand, Skinke Fedt & Blomster
Hummer, Mælk & Gæret gulerodsaft
Forkullet Kartoffel i Aroma af Bark med Fåresmør
"Dild Sten" Peberrod & Frossen Saft på Syltet Dild
Sidste Appetitvækker spises i køkkenet sammen køkkenchefen for det Norske  Kongehus Nicolai Lundsgåard, der var så venlig at invitere mig på Geranium.
"Knivmusling"

DE SALTE RETTER:
Østers & Søpindsvin, Enebærolie, Suppe på Rygeost & Tørret Østers

Vin: 2010 Côte de Beaune Les Pierres Blanches, Emmanuel Giboulot, Bourgogne
Kulmule, Persillestilke & Finsk Caviar i Kærnemælk
Korn Aks, Små Brød på Gamle Kornsorter & Glutenfri Brød med Kerner
Porre, Røget Spæk, Saltet Ramsløg & Smeltet Vesterhavsost

Vin: 2012 Morstein Riesling GG, Weingut Wittmann, Rheinhessen
Kammusling med Kammuslingrogn & Sure Bær

Vin: 2004 Robert Fleury Extra Brut, Fleury, Champagne

VILDAND I TO SERVERINGER:
Let Røget Lår, Syltede Grønne Hyldebær & Gotlands Trøffel

Vin: 2010 Chianti Classico Gran Selezione, Casa Emma, Toscana
Bryst, Grillet Pære, Skovsyre & Syrlig Gran

Vin: 2011 Howell Mountain, Herb Lamb Vineyards California

DE SØDE RETTER:
Is på Bivoks, Pollen & Honning med Multebær

Vin: 2013 Sämling 88 Beerenauslese, Tschad, Burgenland, Austria
Tørrede Æbler med Hyldebær & Rødbede, Cideræble & Fåreyoghurt

Vin: Vin De France, Automne, Gaëlle Berriau, Loire
"Nøgne Træer" Mørkt øl, Sveske Grød & Fløde med Røget Bøgetræ

SØDT:
Karamel med Aromatiske Frø & Hybenrose The
Lille Kage med Græskarkerneolie, Kugler med Havtorn & Chokolade, Grønne Æg med Fyrrenåle
Restauranten, Loungen & et lille kig i vinkælderen der har indeholder vin for 5 millioner kroner.

En fantastisk aften i en smuk restaurant, super professionel afslappet betjening og så en helt igennem suveræn menu. Alt tilberedt til perfektion. Dyrt, ja det er det...... Men så absolut også en stor oplevelse man husker i lang tid.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar