September 2011 genåbnede gourmetrestauranten Geranium, nu beliggende på 8 sal i H-tårnet ved FCK's udebane tribune og med en fantastisk udsigt over Fælledparken. Det er stjernekokken Rasmus Kofod og sommelier Søren Ledet der er makkerparret og drivkræfterne bag restauranten. I år har de fået Lars Seier fra Saxo Bank ind som medejer og investor, hvilket har givet restauranten et løft på bla. udvalget af vine. Rasmus er den eneste kok i verden der har vundet både bronze, sølv og guld ved verdensmesterskabet for kokke, nemlig Bocuse d'Or. Restauranten fik hurtigt en Michelin stjerne og i 2013 fik de deres anden stjerne.
Køkkenets madstil beskrives som lyst, let og dynamisk. Missionen er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer og beriger.
Geranium blev i april 2014 valgt som den 42. bedste restaurant i verden af San Pellegrino's "THE WORLDS 50 BEST RESTAURANTS IN 2014"
Billederne herunder viser aftenens menu kaldet EFTERÅRETS UNIVERS til 1800,00 kr samt
vin menuen til EFTERÅRETS UNIVERS til 1400,00 KR.
|
Restaurant Geranium
APPETITVÆKKERE: |
|
Blade på Jordskokker med Valnøddeolie & Rug Eddike
Vin: 2009 Marguet, Grand Cru Ambonnay, Champagne |
|
Tomat Vand, Skinke Fedt & Blomster |
|
Hummer, Mælk & Gæret gulerodsaft |
|
Forkullet Kartoffel i Aroma af Bark med Fåresmør |
|
"Dild Sten" Peberrod & Frossen Saft på Syltet Dild |
|
Sidste Appetitvækker spises i køkkenet sammen køkkenchefen for det Norske Kongehus Nicolai Lundsgåard, der var så venlig at invitere mig på Geranium. |
|
"Knivmusling"
DE SALTE RETTER: |
|
Østers & Søpindsvin, Enebærolie, Suppe på Rygeost & Tørret Østers
Vin: 2010 Côte de Beaune Les Pierres Blanches, Emmanuel Giboulot, Bourgogne |
|
Kulmule, Persillestilke & Finsk Caviar i Kærnemælk |
|
Korn Aks, Små Brød på Gamle Kornsorter & Glutenfri Brød med Kerner |
|
Porre, Røget Spæk, Saltet Ramsløg & Smeltet Vesterhavsost
Vin: 2012 Morstein Riesling GG, Weingut Wittmann, Rheinhessen |
|
Kammusling med Kammuslingrogn & Sure Bær
Vin: 2004 Robert Fleury Extra Brut, Fleury, Champagne
VILDAND I TO SERVERINGER: |
|
Let Røget Lår, Syltede Grønne Hyldebær & Gotlands Trøffel
Vin: 2010 Chianti Classico Gran Selezione, Casa Emma, Toscana |
|
Bryst, Grillet Pære, Skovsyre & Syrlig Gran
Vin: 2011 Howell Mountain, Herb Lamb Vineyards California
DE SØDE RETTER: |
|
Is på Bivoks, Pollen & Honning med Multebær
Vin: 2013 Sämling 88 Beerenauslese, Tschad, Burgenland, Austria |
|
Tørrede Æbler med Hyldebær & Rødbede, Cideræble & Fåreyoghurt
Vin: Vin De France, Automne, Gaëlle Berriau, Loire |
|
"Nøgne Træer" Mørkt øl, Sveske Grød & Fløde med Røget Bøgetræ
SØDT: |
|
Karamel med Aromatiske Frø & Hybenrose The |
|
Lille Kage med Græskarkerneolie, Kugler med Havtorn & Chokolade, Grønne Æg med Fyrrenåle |
|
Restauranten, Loungen & et lille kig i vinkælderen der har indeholder vin for 5 millioner kroner.
En fantastisk aften i en smuk restaurant, super professionel afslappet betjening og så en helt igennem suveræn menu. Alt tilberedt til perfektion. Dyrt, ja det er det...... Men så absolut også en stor oplevelse man husker i lang tid.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar