Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 31. januar 2016

Alberto K

Køkkenchef Jeppe Foldager har sine rødder i det franske køkken hvor det er smagen der er det primære i alle retter. Jeppe laver et moderne køkken med primært danske råvarer fra små lokale producenter. Hans menuer er sæsonbestemte ud fra hvad der er bedst lige nu, det gør at maden aldrig bliver statisk men er fuld af fornyelse.
Jeppe Foldager er udlært fra Rosdahls i Ålborg, har været souschef på Søllerød Kro. I 2013 vandt han sølvmedalje ved Bocuse D'or og blev derefter ansat som køkkenchef på Alberto K. Det er uforståeligt at Michelin guiden ikke belønner hans fantastiske mad med mindst 1 stjerne. Vi har spist på andre restauranter i København med 1 stjerne og de er ikke på Jeppes høje niveau.
Herunder er billeder af  " En aften på Alberto K " der inkluderer:

 Champagne & Snacks
7 retters menu & vinmenu
Mineralvand
Kaffe, sødt & avec
2150,00 kr. pr. person



Appetizere:

e

Brød af manitobamel og ølandshvede, rørt røget smør og smør med Læsø salt

Bagerst sprøde stænger af Høost & gede friskost


NV Brut Reserve
Pol Roger, champagne Frankrig

Kartoffel med Baeri caviar 

Østers, fløde & blegselleri

Laks, høaske, æble &peberrod

Bouillon af røget ål & gulerod

Fisk:



Kammusling, knoldgaltetand & rygeost


2013 Pinot Blanc "La Fontaine aux Enfants"
Marc Kreydenweiss, Alsace Frankrig

Østers, vinterkål, salturt & Osietra caviar


2014 Bourgogne Aligote'
Philip Pacalet, Bourgogne Frankrig

Torsk, porre, sprødt brød & klorofyl sauce


2014 Montagny 1. Cru
J.M. Bouillot, Bourgogne Frankrig 

Kongekrabbe, morkler, selleri & macademianød


2010 Puligny - Montrachet 1. Cru "Referts"
Domaine Marc Morey, Bourgogne Frankrig


Kød:


Vagtel, stegt foie gras, løg & puffede spæk


2013 Morey - Saint - Denis "Clos Salon"
Domaine Christophe Bryczek, Bourgogne Frankrig 

Okse, rødbede, trøffel & røget marv


2010 Margaux "La reserve d'Angludet"
Chateau Angludet, Bourgogne Frankrig


Sødt:


Passionsfrugt, yoghurt. hvid chokolade & citronverbena


2009 Riesling "Erdener Treppchen" Auslese
Dr. Loosen, Mosel Tyskland

Lune profiteroles, æblecompot & creme dip

Alberto K ligger på 20. sal på SAS hotellet og udsigten er fantastisk.

Jeppe Foldagers Bocuse D'or i sølv som han vandt i første hug.....


Når man spiser på Alberto K, sidder man midt i et stykke dansk kultur. Restauranten er opkaldt efter Alberto Kappenberger, som ledede hotellet fra det blev indviet i 1960 og 25 år frem. Det var også ham der hyrede Arne Jakobsen til at tegne og indrette hotellet. Det var til hotellet at han tegnede Svanen og Ægget som i dag er elskede danske design klassikere. Restauranten er indrettet med Arne Jakobsen møbler og man spiser med det bestik han har designet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar