Kok Henrik Jyrk og tjener Morten Piltoft har åbnet restaurant IBU på Vesterbrogade. IBU betyder mor på Malysisk og i det ligger der, at man skal føle sig tryg og forkælet som hjemme hos mor. Det er et par erfarne herrer indenfor restaurations branchen. Henrik har arbejdet på flere Michelin restauranter i ind - og udland, kendt fra morgen tv og tidligere ejer af restaurant KUL. Morten har stor erfaring fra bla. Restaurant The Paul, Henne Kirkeby Kro og restaurant Clou. Maden er primært inspireret af det Malaysiske køkken men er så inspireret af asien, at de kalder det asiatisk fusionskøkken. Vi tog DISCOVER ASIA menuen til 700 kr. og dertil vinmenu til 550 kr. Herunder ses menuen som var virkelig velsmagende. Vinene passede perfekt til og vi sad aldrig med tomme glas.... Super aften, perfekt mad, perfekt afslappet betjening, super stemning i restauranten, vi kommer gerne igen...
|
Ande næb som holder til spisepindene
|
|
Østers Sake Tomatvand
|
|
Rå tun Ocietra caviar
Tun tatar rørt med sesamolie og frisk lime.
|
|
Paratha Artiskokcreme Trøffel
Malaysisk sprød pandekage med syrlig artiskokcreme og revet sommertrøffel.
|
|
Sprød salat Smør Katsubushi
Hjertesalat brugt om "taco skal" fyldt urter, spiselige blomster og sprødt kyllingeskind.. Katsuobushi er tørret og røget Bonito tun, her blendet op i lunt smør. meget velsmagende smørdressing til salaten.
|
|
Røget ål Wasabi Syrnet fløde
Hjemmerøget udbenet ål paneret i panko rasp og wasabi, serveret med hjemmelavet syrnet flød, sennepsblad og frisk lime.
|
|
Bouillon med morkler
Kraftig hønsebouillon kogt med morkler.
|
|
Morkel "dumpling" Gris Sichuan peber
Morkler farseret med en fars af svinekød og rejer, serveres som dumpling til bouillonen.
|
|
Lamme carre' Malaysisk lime
|
|
TKG Puffede ris Æggeblomme
TKG = Tamago kake gohan, populær japansk morgenmad bestående af kogte varme ris tilsmagt med ris eddike og så en rå æggeblomme. Her er den serveret med puffede ris, drysset med rigeligt chili pulver og så røres der en rå soya marineret æggeblomme i retten.
|
|
TKG
Smager fantastisk.
|
|
Jordbær Hibiscus
Hibiscus panna cotta og jordbærsorbet.
|
|
Yuzu Mynte
Yuzu is og mynte granite.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar