Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

tirsdag den 21. maj 2019

RESTAURANT IBU VESTERBROGADE

Kok Henrik Jyrk og tjener Morten Piltoft har åbnet restaurant IBU på Vesterbrogade. IBU betyder mor på Malysisk og i det ligger der, at man skal føle sig tryg og forkælet som hjemme hos mor. Det er et par erfarne herrer indenfor restaurations branchen. Henrik har arbejdet på flere Michelin restauranter i ind - og udland, kendt fra morgen tv og tidligere ejer af restaurant KUL. Morten har stor erfaring fra bla. Restaurant The Paul, Henne Kirkeby Kro og restaurant Clou. Maden er primært inspireret af det Malaysiske køkken men er så inspireret af asien, at de kalder det asiatisk fusionskøkken. Vi tog DISCOVER ASIA menuen til 700 kr. og dertil vinmenu til 550 kr. Herunder ses menuen som var virkelig velsmagende. Vinene passede perfekt til og vi sad aldrig med tomme glas.... Super aften, perfekt mad, perfekt afslappet betjening, super stemning i restauranten, vi kommer gerne igen...



Ande næb som holder til spisepindene 


Østers  Sake  Tomatvand


Rå tun  Ocietra caviar

Tun tatar rørt med sesamolie og frisk lime.


Paratha  Artiskokcreme  Trøffel

Malaysisk sprød pandekage med syrlig artiskokcreme og revet sommertrøffel.


Sprød salat  Smør  Katsubushi

Hjertesalat brugt om "taco skal" fyldt urter, spiselige blomster og sprødt kyllingeskind..
Katsuobushi er tørret og røget Bonito tun, her blendet op i lunt smør. meget velsmagende smørdressing til salaten.


Røget ål  Wasabi  Syrnet fløde

Hjemmerøget udbenet ål paneret i panko rasp og wasabi, serveret med hjemmelavet syrnet flød, sennepsblad og frisk lime.


Bouillon med morkler

Kraftig hønsebouillon kogt med morkler. 


Morkel "dumpling"  Gris  Sichuan peber

Morkler farseret med en fars af svinekød og rejer, serveres som dumpling til bouillonen.


Lamme carre'  Malaysisk lime


TKG  Puffede ris  Æggeblomme

TKG = Tamago kake gohan, populær japansk morgenmad bestående af kogte varme ris tilsmagt med ris eddike og så en rå æggeblomme. Her er den serveret med puffede ris, drysset med rigeligt chili pulver og så røres der en rå soya marineret æggeblomme i retten.


TKG

Smager fantastisk.


Jordbær  Hibiscus

Hibiscus panna cotta og jordbærsorbet.


Yuzu  Mynte

Yuzu is og mynte granite.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar