Restaurant Sture Malmø
Fristet af den billige svenske krone, tog vi en tur til Malmø for at prøve en af deres top restauranter. Valget endte med restaurant Sture som tilbyder en avsmakningsmenu med tilhørende vinpaket. Restauranten har haft en Michelin stjerne, men fordi de har skiftet køkkenchef fornyligt har de mistet den midlertidigt. De fortalte at de kæmper hver dag for at få den tilbage og at Michelin inspektøren havde været der for tre uger siden. Den nye køkkenchef hedder Jonas Dellow og han gør det fantastisk, super tilberedte lokale råvarer, smukt anrettet. Jeg er sikker på de får stjernen igen, vi har spist på et stjernede restauranter der ikke når dem til sokkeholderne. Restauranten ledes af Frida Ringstrøm som formår at skabe en afslappet atmosfære så man føler sig veltilpas. Vinmenuen var meget spændende med en del naturvin som matchede maden helt perfekt. Stemningen i restauranten er meget afslappet, der er langt mellem bordene så man har lidt "privatliv" og så er der rigtig god baggrundsmusik. Retterne serveres i et roligt tempo, her er der ikke to seatings ved hvert bord. Vi var der i fire timer og havde en helt igennem dejlig oplevelse på Sture.
Avsmakningsmenuen koster 1095 sek.
Vinpaket koster 795 sek.
|
Restaurant Sture Adelgaten 13 Malmø, der har været restaurant i 100 år på adressen. Før det var der stumfilms biograf i lokalerne. Tidligere hed restauranten Ambiance den lå lidt udenfor Malmø og havde en Michelinstjerne. Stjernen tog de med i de nye lokaler, men da Jonas Dellow tog over som ny køkkenchef mistede de stjernen. Den får de helt sikkert igen næste gang....
|
Starters:
|
Rå jomfruhummer, æbler, syrnet fløde og løjrom
Helt friskfangede jomfruhummer og de sprøde æbler, et perfekt match
|
|
Håndskåret okse tatar af lokalt kødkvæg, kryddermayo, capers, radiser og løgblomst
Rigtig god struktur i tataren og meget lækker med mayo i stedet for den traditionelle æggeblomme
|
|
Jomfruhummer panna cotta, grønne asparges, stenbidder rogn og hyldeblomst
Dampet æggecreme med jomfruhummer, masser af grønne asparges og stenbiderrogn, ren velsmag |
|
Dampet musling, sandart mousse, ocietra caviar og kartoffelskæl
Lunt, godt, velsmag....
|
|
Vagtelæg, panchetta
Perfekt tilberedt æg med flydende blomme og semi sprød panchetta
|
|
Varmt friskbagt surdejsbrød med hjemmelavet smør og salt
|
|
Hvem orker at lave det....... fransk saltet smør med solsikke kerner...
HOVEDRETTER:
|
|
Friske håndfangede norske kammuslinger med daikon og grøn tomat bouillon
Helt friske håndfangede kammuslinger serveret rå med en utroligt velsmagende bouillon
Hvide asparges, østers, lakserogn, wasabiblade og persilleskum
Fine de clair østers masser hvide asparges og lakserogn. Dertil en meget lækker persilleskum og friske wasabiblade. Superlækkert.......
Stegt kalvebrissel med fennikelfrø, fermenterede gulerødder og bouillon af fermenterede gulerødder
Sprødstegt brissel med fennikel frø var bare godt og den fermenterede bouillon passede perfekt til
Grillet makrel, lavendelfløde, saltede sølvløg og fermenteret svampejuice med olivenolie
Saftig makrel med rigtig meget grill smag, løget var langt som spaghetti, er ikke helt klar hvordan de laver det, men det var rigtig godt. Bouillonen utrolig intens og meget velsmagende
|
|
Lammefilet, rødbeder fyldt med confiteret kølle, solbær og kraftig lammesky
Lokalt lam perfekt tilberedt
|
|
Grøn kryddersmør med fedtegrever
Ekstra tilbehør til lammet |
|
Sture er bla. kendt for deres ostevogn
|
|
Der hører fem stykker ost til menuen plus hjemmebagt knækbrød og paleobrød
|
|
Friske rabarber, sorbet og marengs
Uhm frisk sorbet, lige hvad vi trængte til
|
|
Honning, bergamotte og marengs. Sprøde bunde med honning mousse imellem, brændt marengs og lime sorbet
Dejlig dessert, men vi er ved at være godt mætte
|
|
Så er det kaffe tid, selvfølgelig kolbekaffe tilberedt ved bordet. Der er flere typer bønner og ristninger at vælge imellem.
|
|
Hjemmelavede petit fours, dem fik vi med hjem i en pose, kunne simpelthen ikke spise mere
|
|
Restauranten er meget smagfuldt indrettet og der er god plads mellem bordene
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar