RESTAURANT NOMA
NOMA åbnede 2003 som et partnerskab mellem Claus Meyer og Rene Redzepi. Konceptet var gourmetkøkken med nordiske råvarer og tilberedningsmetoder. Allerede i 2005 fik de deres første Michelinstjerne og i 2007 kom stjerne nummer to.
I årene 2010 - 11 og 12 lykkedes det Noma at blive kåret som verdens bedste restaurant på World's 50 Best Restaurants liste. i 2013 blev det en anden plads men allerede i 2013 var de på første pladsen igen.
Restauranten mistede sine stjerner i 2017 da de lukkede ned i en periode hvor de byggede helt ny restaurant på Refshaleøen. Stjernerne har de fået tilbage og gastro turister fra hele verden rejser til København for at spise på Noma.
Noma's betydning for restaurationsbranchen i København har været enorm.
Noma har yderligere to restauranter, restaurant 108 på Strandgade med 1 Michelin stjerne og restaurant Barr også på Strandgade.
Mange af deres kokke, udenlandske som danske har startet restauranter rundt i byen som kører med stor succes. Vi har også fået et par fantastiske bager butikker som stammer fra Noma.
Jeg skal være helt ærlig og indrømme at jeg ikke helt forstod Noma hypen. Jeg er mere til det franske køkken med foie gras, trøfler osv.
Nu har jeg været der, inviteret af Nicolai Lundsgaard køkkenchef for det Norske Kongehus, han havde lige en booking i overskud så jeg slap med at betale for vinen. Nico har været der mange gange og jeg har moppet ham lidt med det og sagt at der er masser af andre gode restauranter i byen.
Jeg ligger mig fladt ned, det var virkeligt godt. Spændende super velsmagende serveringer der virkeligt er lagt en masse arbejde i. Betjeningen var meget professionel og hele middagen foregik i en afslappet atmosfære i de smukkeste nordiske lokaler man kan tænke sig. På grund af Corana skulle vi være ude kl. 24, det var vist meget godt da vi var godt i gang med kafe og avec.......
Velkommen til Noma, her mødes man og får et glas iskoldt te. |
Noma |
Velkommen, indgang til restauranten, vær forberedt på et mindre chok når du åbner døren, hele personalet står og byder velkommen. |
Restauranten er meget smagfuldt indrettet og stemningen er meget afslappet.Hvad koster det......menu 2650,00kr.Vin 1450,00 kr.Herunder er menuen, så døm selv... |
Sæsonens grønt med solbærblade.
|
Østers og tomatsaft.Sjovt nok er det franske østers der serveres på Noma |
Radise og blomstertærte.Anrettet på sprød tærtebund med masser af frishøvlet pebberrod. |
Kartoffelsuppe med hyldeblomst.
|
Grillet hummer og rosenblade.
|
Let grillet hummerhjerne.
|
Kogte hestebønner og friske bær.
|
75 styk tallerkener på en aften, sæt igang.... |
Rejer tilberedt med frisk tangKonksnegl med krydderurter.Første gang jeg får konksnegle, blev heldigvis positivt overrasket, smagte virkeligt godt sammen med alle krydderurterne. |
Søsneglebouillon med krydret jordbær-paste.Bare godt..... simpelthen! |
Der køres service i det åbne køkken, alt foregår helt roligt og man hører ikke en lyd i restauranten. |
Krabbegele med caviar. |
Brændt løg, nye hvidløg og bog.
|
I et aflukket rum står der to kokke og griller hummer og krabber over åben ild. |
KONGEKRABBE HOVEDRET:
Grillet ben. |
Mums.....Varm grillet krabbe er bare godt, rigtig godt...... |
"Krave" og trøffel
|
Helt frisk konge krabbe på ca. 3 kg. |
Brød fra Hart Bakery som også ejes af Noma. |
Skimmelpandekage med blommefrø-is. |
Blomsterkage. |
Personale kantinen. |
Køkkenudstyr anno 2020..... her fremstilles essenser af bla. urter og blomster. |
Her nydes kaffe og avec efter middagen. |
Rengjort køkken efter service. |
Lav sol over Noma. |
Tak for i aften. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar