Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

mandag den 13. juli 2020

NOMA


RESTAURANT NOMA


NOMA åbnede 2003 som et partnerskab mellem Claus Meyer og Rene Redzepi. Konceptet var gourmetkøkken  med nordiske råvarer og tilberedningsmetoder. Allerede i 2005 fik de deres første Michelinstjerne og i 2007 kom stjerne nummer to.
I årene 2010 - 11 og 12 lykkedes det Noma at blive kåret som verdens bedste restaurant på World's 50 Best Restaurants liste. i 2013 blev det en anden plads men allerede i 2013 var de på første pladsen igen.
Restauranten mistede sine stjerner i 2017 da de lukkede ned i en periode hvor de byggede helt ny restaurant på Refshaleøen. Stjernerne har de fået tilbage og gastro turister fra hele verden rejser til København for at spise på Noma.
Noma's betydning for restaurationsbranchen i København har været enorm.
Noma har yderligere to restauranter, restaurant 108 på Strandgade med 1 Michelin stjerne og restaurant Barr også på Strandgade.
Mange af deres kokke, udenlandske som danske har startet restauranter rundt i byen som kører med stor succes. Vi har også fået et par fantastiske bager butikker som stammer fra Noma.
Jeg skal være helt ærlig og indrømme at jeg ikke helt forstod Noma hypen. Jeg er mere til det franske køkken med foie gras, trøfler osv.
Nu har jeg været der, inviteret af Nicolai Lundsgaard køkkenchef for det Norske Kongehus, han havde lige en booking i overskud så jeg slap med at betale for vinen. Nico har været der mange gange og jeg har moppet ham lidt med det og sagt at der er masser af andre gode restauranter i byen.

Jeg  ligger mig fladt ned, det var virkeligt godt. Spændende  super velsmagende serveringer der virkeligt er lagt en masse arbejde i. Betjeningen var meget professionel og hele middagen foregik i en afslappet atmosfære i de smukkeste nordiske lokaler man kan tænke sig. På grund af Corana skulle vi være ude kl. 24, det var vist meget godt da vi var godt i gang med kafe og avec.......



Velkommen til Noma, her mødes man og får et glas iskoldt te.

Noma

Velkommen, indgang til restauranten, vær forberedt på et mindre chok når du åbner døren, hele personalet står og byder velkommen.

Restauranten er meget smagfuldt indrettet og stemningen er meget afslappet.



Hvad koster det......

menu 2650,00kr.

Vin 1450,00 kr.


Herunder er menuen, så døm selv...

Sæsonens grønt med solbærblade.
 Superfriske grønsager med en "pesto" lavet på solbærblade, en rigtig sprød og frisk start på aftenen.

Østers og tomatsaft.

Sjovt nok er det franske østers der serveres på Noma

Radise og blomstertærte.

Anrettet på sprød tærtebund med masser af frishøvlet pebberrod.

Kartoffelsuppe med hyldeblomst.
Super cremet kartoffelsuppe som suges op gennem røret.

Grillet hummer og rosenblade.
Behøver jeg at nævne at den selvfølgelig var grillet til perfektion, varm og saftig.

Let grillet hummerhjerne.
Rene Redzepi serverede denne ret som de ifølge ham kun serverer til kokke. Konsistensen når de bliver grillet minder om panna cotta. Virkelig en ret med med meget smag.

Kogte hestebønner og friske bær.
Super flot og velsmagende ret med myrer og peberrods vand.

75 styk tallerkener på en aften, sæt igang....

Rejer tilberedt med frisk tang



Konksnegl med krydderurter.

Første gang jeg får konksnegle, blev heldigvis positivt overrasket, smagte virkeligt godt sammen med alle krydderurterne.

Søsneglebouillon med krydret jordbær-paste.

Bare godt..... simpelthen!

Der køres service i det åbne køkken, alt foregår helt roligt og man hører ikke en lyd i restauranten.

Krabbegele med caviar.

Brændt løg, nye hvidløg og bog.
Når man åbner løget er det helt soft og sødt, utroligt velsmagende sammen med hvidløgene.

I et aflukket rum står der to kokke og griller hummer og krabber over åben ild. 


KONGEKRABBE HOVEDRET:


Grillet ben.

Mums.....

Varm grillet krabbe er bare godt, rigtig godt......

"Krave" og trøffel
Morgenfrue med fermenteret krabbe og whisky æggesnaps.

Helt frisk konge krabbe på ca. 3 kg.

Brød fra Hart Bakery som også ejes af Noma.

Skimmelpandekage med blommefrø-is.

Blomsterkage. 

Urter i chokolade
Sæsonens bær



VINMENU:


2019 Serraghia Zibibbo - Gabrio & Giotto Bini - Pantelleria


2018 Le Petit Têtu - Jean-Marie Berrux - Mersault


2018 Susucaro - Frank Cornelissen - Castiglione di Sicilia


2018 Himmel auf Erden - Christian Tschida - Illmitz


2017 Fleur de Savagnin - Julien Labet - Rotalier


2015 Disobedience - Hans-Peter Schmidt - Arbaz


2005 Soleilde Samanios - Oliver Cousin - Martigné Briand



Personale kantinen.

Køkkenudstyr anno 2020..... her fremstilles essenser af bla. urter og blomster.

Her nydes kaffe og avec efter middagen.

Rengjort køkken efter service.

Lav sol over Noma.

Tak for i aften.












































Ingen kommentarer:

Send en kommentar