I år 2008 åbnede Mielcke & Hurtigkarl restaurant i Det Kgl. Danske Haveselskabs Haves smukke bygning ved Frederiksberg Runddel. Restauranten er kendt for at have en forkærlighed for asiatiske, især japanske, smage og teknikker der parres med nordiske råvarer. Hvert år når Michelin uddeler stjerner, er der to ting der er helt sikre. Mielcke & Hurtigkarl får ingen stjerner og samtlige danske madanmeldere forstår det ikke. Heldigvis forsøger restauranten ikke at lave det de tror Michelin vil have, men holder dygtigt fast i deres egen æstetiske innovative stil. Stjerner eller ej, der er masser af gæster og det forstår man godt.
Jan Hurtigkarl der i dag er 70 år, har en lang flot karriere indenfor dansk gastronomi, bla. vinder af årets kok, Ejler Jørgensen prisen, årets ret, Det Gastronomiske Akademis pris og indehaver af 1 Michelinstjerne og i mange år indehaver Hurtigkarl og Co i Ålsgårde.
Jacob Mielcke er autodidakt kok der primært har uddannet sig i Frankrig. I 1999 tog han til Paris og arbejdede på restauranterne Le Petit Sirene og Pierre Garganiere der er 3 stjernet. År 2002 var han med til at åbne Sketch i London. 2003 var han tilbage i Danmark som køkkenchef hos Jan Hurtigkarl og Co i Ålsgårde. Restauranten var især kendt for at køre et nyt tema i hver sæson. Jan og Jakob rejste ud hver vinter for at søge inspiration. Der har været køkkener fra Vietnam, Madrid, New Delhi, sultanens tyrkiske køkken og en masse andre. 2007 gik han sammen med Jan og åbnede Mielcke & Hurtigkarl
Vi faldt over et tilbud fra restauranten da den havde corona lukket. Køb et gavekort til 2500,00 kr. for den helt store pakke. Dvs. Metamorforsen ( 7 retter ), vinmenu, champagne og kaffe plus tilvalg af ost og caviar samt vine dertil.
Se billederne fra en helt fantastisk aften herunder.
Så er vi klar, starter med Champagne og appetizers i haven..APPETIZERS |
FLADBRØD - jalapenos & urter |
TÆRTE - peberrod & torskerogn |
KYLLING - habanero & shiso |
2018 - Pico -Arinto dos Acores - Antonio Macani |
HAMACHI - ribs & æbler |
DUMPLING - daikon & yuzu |
2017 - Kamptal - Loiserberg Grüner Veltliner - Loimer |
Dagens brødservering med urtesmør |
HVIDE ASPARGES - løvstikke & østers |
2016 - Cótes de Provence - Róse de Tibouren - Clos Cibonne |
HUMMER - granskud & ærter |
N/V - Champagne - Blason Rose´ - Perrier-JouëtAldrig Caviar uden Champagne |
CAVIAR - dådyr & timian |
VAFLER - vesterhavsost |
2009 - Vinä Ardanza Reserva - La Rioja Alta |
SVINEBRYST - butternut squash & sort hvidløg |
2016 - Rully 1 Cru Vauvry - Sylvan Ponsot |
LAM - grønne asparges & morkler |
N/V - Fino Sherry - BOTA 18 - Equipo Navazos |
OST |
OST - mille feuille & trøffel |
2017 - Mosel - Riesling Zeltinger Sonnenuhr - Markus Molitor |
MASCARPONE - agurk & grønne jordbær |
2018 - Piemonte - Bigaro´ - Elio Perrone |
Hindbær - Kærnemælk & sort teSØDT TIL KAFFEN |
SANDWICH - matcha |
KRINGLE - pistacie |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar