Efter nogle år i skyggen af det nordiske køkken er ERA ORA tilbage i topform med en ny ung køkkenchef. Fra 2014 har Nicola Fanetti været køkkenchef og det har har givet restauranten et løft, samt masser af gode anmeldelser.
Restauranten tilbereder italienske retter med fokus på friske og autentiske råvarer, mange hentet direkte fra italiens bedste producenter. Man tilbyder simple, innovative retter med uventede elementer. Her er fokus på at hver eneste ingrediens kommer til sin ret, både for at pirre smagløgene og for at skabe en helhed på tallerkenen.
ERA ORA serverer ikke a la carte men udelukkende menuer, der består af 9 - 14 små retter fra det norditalienske køkken.
Restauranten er meget diskret udefra, men når man kommer ind er der en fantastisk atmosfære med jordbundne farver i de højloftede lokaler.
Vinkortet og vinkælderen er et kapitel for sig. Ejerne har håndplukket en samling på 90000 flasker fra udvalgte top producenter i italien hvoraf de 2500 er i restaurantens vinkælder.
I 1988 grundlagde familien Il Fornaio, Danmarks eneste 100 % italienske stenovnsbageri, der bla. sælger deres brød i Irma.
Restaurant L'Altro i Torvegade som har en Bib Gourmand i Michelin Guiden er også ejet af ERA ORA.
Herunder billeder fra menuen. Velbekomme
Så er pigerne klar ved det 450 år gamle massive bord. Teksten under mad billederne er fra ERA ORA's menukort ERA ORA Menu Maj 2016 Stuzziando Vin: Champagne |
Prawn from Mazara del Vallo with red pepper |
Raviolo freddo with "risi e bisi" |
Envelope alla carbonara |
Memories by the Sea Cod "alla livornese" Vin: 2012 Senti Oh, Fontuccia, Toscana |
A walk through the kitchen garden Artichoke with damson, curry and passionfruit Vin: 2013 Custoza Superiore, La Vigne S. Pietro Veneto |
In the shadow of the alps Carpaccio of beef with green apple and peanut butter Vin: 2010 Corvina, Le Vigne S. Pietro, Veneto |
Et udpluk af aftenens vine |
Uhmm. |
Il Primo Conchiglione with white asparagus, rabbit and bottarga Vin: 2012 Pinot Bianco Castel Salleg, Trentino Alto Adige |
Into the Wood Wagyu beef with grilled corn and green tea Vin: 2007 Sagratino, Raina, Umbria |
Citrussorbet |
Pascole poetry Selection of Italian cheeses Vin: 2006 Villa Fidelia, Sportoletti, Umbria |
Intermezzo Hazelnut with artichoke and orange Vin: 2008 Due Cuori, Le Vigne S. Pietro, Veneto |
Sunrise over Mt. Vesuvius Il Baba´ napoletano |
Petit four |
Vinkælderen i ERA ORA rummer 2500 flasker. |
ERA ORA Overgaden Neden Vandet er meget diskret udenfor men utrolig flot når man kommer ind. |
En dejlig anderledes oplevelse at spise på ERA ORA. Der er en dejlig "italiensk" stemning, venlig og tilpas afslappet top professionel betjening og så er maden fremragende, fuldt på højde med de andre Michelin restauranter i byen. De fleste toprestauranter i København er jo enten nordisk eller fransk inspirerede så det var befriende at få noget helt andet. Vi var der en lørdag aften og restauranten var fyldt. Imponerende da det jo koster en del at spise der.
Menuen koster 1350,00 kr.
Der tilbydes 3 forskellige vin menuer.
Wine Lovers menu til 1250,00 kr.
Limited Edition Menu 2550,00 kr.
Extreme Edition Menu 7850,00 kr.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar