Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 21. oktober 2012

PALEO BRØD

Paleo, også kaldet stenaldermad er den hotteste slankekur for tiden. Paleo folket siger det bare handler om kostomlægning og at det ikke er en slankekur. Faktum er dog, at hvis man holder sig til Paleo teorien og undgår stivelse fra kartofler, ris, pasta og hvedemel så ryger kiloene af. Hvis man så også har så meget karakter, at man kan undgå sukker, mejeriprodukter og spiritus, så er man godt på vej. En anden ting der især tiltaler mændene er at man skal spise masser af kød!
Her er en nem opskrift på et mættende Paleo brød bagt uden mel.

Du skal bruge:

100 gr. valnøddekerner
100 gr. mandler
100 gr. solsikkekerner
100 gr. græskarkerner
100 gr. hørfrø
100 gr. sesamfrø
5 æg
1 dl. olie
1 tsk. salt
Så er vi klar, det koster ca. 65,00 kr. at bage et brød

100 gr. af hver, så er vi klar til at hakke

Start med at hakke mandler og valnødder til "grov" mel, hak derefter de øvrige ingredienser

Så er der hakket, jeg kan godt lide det groft, men man kan sagtens hakke det finere

Æg, olie og salt tilsættes og røres til en lind masse

Fyld massen i en velsmurt form og bag 1 time ved 160 grader i forvarmet ovn

Det færdige brød efter 1 time i ovnen

Værs'go, lækkert alternativ til rugbrød
Brødet smager så godt, at det næsten er synd at komme pålæg på. Spis det som groft tilbehør til salater, fisk osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar