Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 7. august 2011

Bryllupsdag på restaurant Herman i Tivoli

10 års bryllupsdag, 20 år sammen skal da fejres med maner. Vi valgte, at fejre vores hos Thomas Herman og han folk på Restaurant Herman i Nimb, Tivoli. Thomas Herman kommer fra sønderjylland og har i mange år været køkkenchef sammen med Thomas Rode på Kong Hans, hvis logo han har tatoveret på brystet, så er man da dedikeret til sit job. Forventningerne var store, restauranten fik i 2009 1 Michelin stjerne, så det lovede godt. Lokalet er utroligt smagfuldt indrettet med flotte duge, gedigent bestik, smukke glas og Wegner's Kinastole i læder, her er kun det bedste godt nok.  Prisen kan dog virke noget skræmmende da " en aften på Herman " bestående af velkomstdrink, menu, vine og kaffe takseres til 1995,00 kr. pr. person. Er det ikke lidt vildt, at bruge så mange penge på et enkelt måltid....... Døm selv..

Æbleskive med røget ål, drysset med pulveriserede asier. Vi fik flere appetizers, bla. røget flæskesvær, dem spiste vi desværre inden vi nåede, at fotografere dem, men gode var de.







Første ret: Fynsk sommersalat med jomfruhummer. Flot velkomponeret ret med bla. rygeost, radiser, persilleolie og agurkesne. Uhmm dansk sommer når den er bedst..
Lobescobes af havtaske & sommertrøfler: nye letkogte kartofler, dampet havtaske, sommertrøfler, spæde løg og en gele af hønsebouillon.
Stegt Foie Gras "Kongen af Danmark", sprøde rødbede chips med anis, bagt rødbede og sød skærm, så bliver det ikke meget bedre.
Kalvemørbrad med asparges fra Lammefjorden, hvid og grøn asparges, marv, Karl Johan skum og stegt brissel. Fantastisk hovedret, alt tilberedt til perfektion, fornøjelse...
Flot udvalg af oste, alle danske, bla. fra Arla's gourmetserie som udvikles på et lille mejeri i samarbejde med nogle af landets bedste kokke. Rigtig gode oste som lover godt for fremtiden, hvis man finder dem egnede til større produktion. Vi skal da bare have de bedste oste i Danmark, vi er jo et landbrugsland, så vi trænger til nogle fødevarer at være stolte af.
Skovjordbær "Simplicity" røde og grønne jordbær, jordbær is, sorbet, gele mm. Superlækkert.
Kold kaffegele med lun æggepunch. Super kombination, iskold kraftig kaffegele og så en lun luftig velsmagende æggepunch. Mere tak!
Lidt mere dessert skal der til. Thomas Hermans barndomsminder, fortolkning af bardommens kager, bla. brødtorte og honningkager. Husker ikke de sidste, vi er langt henne i middagen nu og der er jo et glas vin til hver ret.......
Det slutter aldrig. Til stempelkaffen, selvfølgeligt serveret med varm mælk, hører der naturligvis et udvalg af hjemmelavede petit fours. Jeg tror nok vi levnede de fleste. Flot afslutning på en fantastisk minderig aften..
Når man har betalt og sagt tak for i aften, så får man da lige rundstykker, friskkværnet smør og Løgismoses fantastiske chokolademælk med hjem til morgenmaden.

En fantastisk aften er slut. Var det pengene værd? Ja så absolut, maden var outstanding, vinene perfekt afstemt til menuen, betjeningen selvfølgelig perfekt, behøver jeg nævne at tjeneren var jyde og vi faktisk havde fælles bekendte. Bare oplevelsen af restauranten, at se så professionelle og dedikerede fagfolk arbejde var en fornøjelse i sig selv.
Man kan vælge at se en video film hjemme, man kan også se den samme film i biografen, på stort lærred og få en anden oplevelse. En aften på Herman svarer til, at klæde sig pænt på, tage en tur i det kongelige teater og blive underholdt af rigets dygtigste skuespillerer i et meget smukt lokale....
Det er det samme med mad, man skal nok blive mæt uanset hvor man spiser, men oplevelsen er en stor del af et godt måltid....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar