Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 26. maj 2013

EN FANTASTISK AFTEN PÅ KIIN KIIN


 KIIN KIIN

 Verdens eneste Thai restaurant med en Michelin stjerne ligger i København. Nærmere  betegnet Guldbergsgade nr. 21 på Nørrebro. Restauranten slog dørene op september 06 i lokaler der tidligere havde huset en hashklub. Restauranten  fordeler sig over tre etager. Nederst er vinkælderen hvor der kan afholdes private selskaber. Loungen ligger i stueetagen og på 1. sal ligger selve restauranten. Kiin Kiin ejes af danske Henrik Yde-Andersen og thailænderen Lertchai Treetawatchaiwong. Køkkenchefen hedder Dak Laddaporn, er kvinde og fra Thailand. Restauranten havde allerede en stjerne da hun overtog jobbet, men hun formåede at beholde den hvilket er en meget stor præstation. Ambitionerne på Kiin Kiin er at skabe et sted hvor det thailandske køkken kommer til sin ret, med respekt for historien, men uden at være bange for at bruge nye teknikker. Smagen er naturligvis i højsædet, men servicen er lige så vigtig, afslappet men stadig meget professionel. Det er flere måneder siden vi bestilte bord og vi var så heldige at få bord 9, som er restaurantens eftertragtede "kærestebord" hvor man sidder lidt afskærmet. Vi har længe glædet os til besøget  og havde store forventninger til aftenen.
Aftenen starter i Loungen med et glas champagne og en masse "startere", det er også her menuen bliver præsenteret og man bestiller vin. Efter loungen bliver man fulgt op i restauranten og får anvist sit bord. Straks kommer der vand med bobler og snart er første ret på bordet og festen er igang.....

                                          Startere i Loungen:

Lotus rødder og cashew marengs med soya

Rejechips med tomat & chili

Krydret tamarinsalat

Laks & rogn
Gris & aubergine
Rejebrød med sesam

Røget Chaing Mai pølse

Yam marengs med tatar & grøn chili

Så går vi i restauranten på 1. sal
Suppe med galanga & skaldyr, fjordrejer & citrongræs, kammuslinger med jordnødder & ingefær samt agurkesorbet... UHMMMM
Vin: Grüner Veltliner fra Østrig
Salat med orkideer, brøndkarse, bagte tomater, brøndkarse, blæksprutter & spicy marinade,  fantastisk velsmagende.
Vin: Riesling fra Tyskland

Rød karry "Royal" med grillet hummer, hvide asparges, & kokosskum, perfekt krydret.
Vin: Gewurztraminer fra Alsace

Æg Kiin Kiin med hellig basilikum & grønne asparges, smagte bare himmelsk.
Vin: Rød Beaujolais Frankrig

Kylling fra Sødam tom ka, nye løg. Confiteret kylling i panka rasp serveret i en fantastisk velsmagende tom ka karry sammen med nye løg og sprødt skind.
Vin: Pinot Noir New Zealand

Rabarber med passionsfrugter & hvid chokolade.
Vin: Coteaux Layon Frankrig

Banan karamel & havsalt.
Vin: Coteaux Layon Frankrig

Loungen

Loungen
Jeg håber det fremgår af billederne at maden ser fantastisk ud. Jeg kan så garantere, at den smagte fuldstændig fantastisk. Selvom der bliver brugt masser af chili, hvidløg, lime, fishsauce mm. var alt bare perfekt krydret og vinene passede perfekt. Et sublimt måltid som jeg gerne gentager snarest, det er dog et enkelt minus, prisen.... Menuen koster 875,00 kr. pr. person og tilhørende vinmenu løber op i 775,00 kr. dertil kommer  et glas champagne til 145,00 kr. pr. glas. Mange penge, men det hele værd....
Ud over Kiin Kiin i København ejer makkerparret også Sra Bua By Kiin Kiin som ligger i Siam Kempinski Hotel i Bangkok.
The Ricemarket på Kultorvet
Chai Wong på Frederikberg
Dim Sum på Sankt Annæ Plads
Aroiidee på Nørrebro
Yuma i Istedgade
Aroii, som er deres Take Away shop
Senest er de igang med at bygge den ultimative Thai Restaurant i Phuket i Thailand som skal åbne i 2014, her får de bla. deres egne rismarker.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar