Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

torsdag den 29. august 2013

PALEROS GRÆKENLAND AUGUST 2013



Paleros ligger på fastlandet i Grækenland, tæt på en af de Joniske øer Lefkas,og Parga som nok er en mere kendte feriedestinationer. Ifølge Spies' gæster er Paleros det bedste rejsemål i Grækenland. Det tager ca. 3 timer at flyve til Preveza lufthavn, herfra er der kun 28 km. til Paleros, hvilket svarer til en køretur på ca. 35 minutter. Paleros er en idyllisk lille by med ca. 2000 indbyggere der lokker med fantastisk natur, små strande og en meget venlig befolkning. Byen er opbygget omkring den lille havn og torvet hvor livet leves, især om aftenen. Det er også her de fleste restauranter og små butikker er placeret. Vær opmærksom på at mange butikker holder siesta, det gælder dog ikke supermarkederne. Byen er et godt udgangspunkt for udflugter på egen hånd, enten på scooter eller i bil. Man kan også leje mountainbikes, men det er altså hardcore i 35 graders varme. Det er anden gang vi er i Paleros og vi har begge gange boet på Hotel Cliff Bay som ligger i udkanten af byen. Er man til fred og ro i sin ferie kan stedet virkeligt anbefales. Her sker absolut ingenting!! Hotellet ejes af et par brødre, Steve der bor i New York uden for sæsonen og Christos der bor på hotellet og har byens turistkontor. Hotellet er utroligt velholdt, der bliver gjort rent så man tror det er løgn. Alt bliver vasket og spulet flere gange om dagen, sol stolene bliver vasket om aftenen og igen om morgene. Poolen bliver renset som det sidste om aftenen og så igen om morgenen inden kl. 8.00. Gelænderet rundt om poolen, affaldsspandene og stierne bliver vasket hver dag... Det lyder skørt, men brødrene siger at renlighed er deres første prioritet. Hotellet er flere gange blevet kåret som Spies' bedste hotel i Grækenland. 


Hotel Cliff Bay, 24 værelser og fred og ro
Udsigt fra værelse 305 mod havnen i Paleros. Mange der skal på sejlerferie i lejede både, sejler ud herfra.
Paleros "Bay"
Så er det lige før solen kommer op over bjergkammen, smukt syn fra terrassen hver morgen
Strandpromenaden hvor der ligger en del restauranter og cafeer. Det er faktisk muligt at spise godt i Paleros og til meget rimelige priser.
Vores foretrukne Ouzuria ned ved havnen. En ouzo sidst på eftermiddagen når solen går ned og Grækerne så småt vågner op til dåd kan virkeligt anbefales.
Det har mændene også fundet ud af, 1,5 € for en stor Ouzo og så med lidt græske tapas til, det er da til at holde ud.
Hovedgaden i Paleros, her sker ikke meget...

2o km. syd for Paleros ligger Mitikas. En flot køretur langs kysten og Mitikas er en meget charmerende by

I Grækenland er der altid plads til et bord. Her er det med havudsigt i Mitikas
Krisen kradser i Grækenland, så mange der dyrker frugt og grønsager kører rundt i byerne og sælger deres varer
På vej til Lefkas. En vild tur på scooter over bjergene, den kom virkeligt på arbejde.
Bagsædesild

På vej over bjerget kommer man igennem en forladt by der for en del år siden blev ramt af et jordskælv. Alle huse er ødelagte og den eneste beboer er en fårehyrde.


Broen fra fastlandet og over til Lefkas

Promenaden i Lefkas by. Meget "turistet" i forhold til Paleros

Nidri længere nede af kysten på Lefkas er en meget populær feriedestination.

Maden kommer man ikke udenom i Grækenland. Det er mærkeligt nok ikke det mest berømte køkken i verden, til trods for at der er mange rigtig gode råvarer. Det virker bare som om, at grækerne ikke prioriterer det gode måltid særlig højt. Mest kendt er vel den græske salat som er virkelig god. Souvlaki er for det meste gennemstegt og tørt, moussaka har tendens til at blive tung og tør og sådan kunne jeg blive ved.
Er der noget de kan lave, så er det pasta i spicy sauce med store rejer....
Et besøg hos New Mill er et must når man er i Paleros. Stedet drives af mor og datter og er en anderledes oplevelse. Når man kommer bliver man budt velkommen med et kram og der kommer automatisk drikkevarer på bordet. Der er ikke noget spisekort og når man er klar til at spise, kommer maden i en lind strøm og det bliver ved til du siger stop, nu kan jeg ikke mere. Det er moderen der er i køkkenet og datteren der serverer.
Store rejer i hvidvinssauce hos New Mill
Squash tærte med fetaost, New Mill
Indbagt gedeost i filo dej med sesam og akaciehonning, New Mill
Den uundværlige græske "tapas" til ouzoen. Får du mere end en ouzo så  får du en anden slags tapas..
Lam gøres klar til grill. Hver lørdag aften grilles der på hovedgaden, 14 stk. lam og der er fuldt hus  hver gang. Det lækre lam serveres med pommes frites!!!!!! Det giver ingen mening....
Smuk udsigt fra værelset.
Grækerne forstår at indrette sig.... Deres sociale liv fungerer om aftenen og udenfor. Man undrer sig over hvor sent børnene er oppe. Når vi var på vej i seng, var grækerne på vej ud og spise sammen med deres små børn.
Man kan holde ferie på mange måder i det græske ø hav.
Solnedgangen nydes bedst fra ouzoriaet på havnen. En god undskyldning for en ekstra ouzo inden aftensmaden.
Aftenmaden fanges.
Så gik den igen...... Man bliver aldrig træt af den udsigt.

Lidt malurt i bægeret er der dog. På hotellet lejer de cykler og scootere ud. Her skal man være vågen ellers koster det. Man gennemgår scooteren for eventuelle skrammer som bliver noteret på en speciel formular. Når du afleverer igen bliver alt gennemgået og er der det mindste kommer du til at betale. Almindeligt slid kender de overhovedet ikke til og selv olie på motoren er dit ansvar, så vær opmærksom, det kan blive meget dyrt. Et par fyre på hotellet lejede cykler og kørte en tur på de græske veje som er meget dårlige. Støttebenet faldt af den ene og det kostede dem 12 € selvom det var almindeligt slid. Men igen, er du til sol og varme i rolige omgivelser, så er det bare afsted....

1 kommentar:

  1. Dejlig beskrivelse, ja vi var der i samme uge, så Flemming har beskrevet det godt

    SvarSlet