Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

onsdag den 19. oktober 2011

Mindeværdige måltider

En gang imellem oplever man, at få serveret et måltid man husker længe. Det kan være en perfekt tilberedt ret, flot anrettet og serveret. Det kan være fordi man er i godt selskab og nyder simpel veltillavet mad, der ikke behøver at være særligt fancy, men stemningen omkring måltidet er fantastisk. Omvendt er der også måltider som man undrer sig over, at kokken kan få sig selv til at servere og restauranten vil være bekendt at tage betaling for. Her er nogle eksempler på måltider som jeg husker på med stor glæde.

En klassiker fra restaurant Oubæk i København, hjemmelavet svamperavioli i en cremet sauce, helt fantastisk velsmag af frisk svampe

Yellowfish tatar med ægte caviar, Restaurant Nobu, Docklands London, den husker man......

Sashimi med jalapenos, Restaurant Nobu, Docklands London, det stærke touch var super til den sarte fisk....

Tun og sake, også fra Nobu

Grillet Cod Fish, Nobu London, deres signatur ret som gav dem en Michelin stjerne, perfekt tilberedt....

Så simpelt kan det gøres, Serrano skinke og tomat brød på Papitu Tapas Bar i Barcelona. Vejret, selskabet og maden gør det til et mindeværdigt måltid.

Sushi på Fuji sushi restaurant i Bangkok. Fuji er en kæde af sushi restauranter i Thailand,  kvaliteten er fantastisk og så er det vildt billigt.

Frisk hummer med mangosalsa. Fruens fødselsdag, fejret på Hotel Orientals terrasse med udsigt over Chao Phraya floden. Super lækkert og dyrt efter Thailandske forhold, men rimeligt set med danske øjne..

Grillet Tun med polenta, Oriental Hotel Bangkok, igen et fantastisk måltid..

På vintur til det aller sydligste Italien fik jeg serveret denne dejlige ærtesuppe med grillet kanin.

Pizza Margaritha som den skal laves, serveret på en lille lokal restaurant med træfyret pizza ovn. Ikke noget overflødigt fyld og ikke noget Arla Mozzarella, her bruger man frisk bøffelost....

Vinhuset Feudi di San Gregorio i det sydlige Italien har en fantastisk restaurant hvor de bla. serverede denne skønne chokolade dessert

Simpel mad kan også være rigtig godt. Her er det foie gras terrine serveret med en marineret sveske og et stykke baquette på restaurant Bouillon Chartier i Paris. Vildt billigt, men godt.

Moules frites, østers og jomfruhummer i St. Cado Bretagne Frankrig. Godt vejr, godt selskab, frisk fisk og et par flasker Muscadet, hvad mere behøver man??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar