Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 6. maj 2012

Min bedste grønsags spaghetti med Salsiccia & San Marzano tomatsauce

Vi er her i huset i fuld gang med en kostomlægning. Det indebærer bla. at vi ikke spiser pasta, ris, kartofler, hvidt hvedebrød og smør. Vi har også droppet alkohol i dagligdagen, øv. Til gengæld spiser vi masser af grønsager og frugt. Det har helt sikker givet os mere overskud i dagligdagen. En ting vi begge har savnet helt vildt er pasta som vi elsker og kunne spise hver dag.... Derfor har vi købt en lille maskine der kan skære de lækreste "grønsags spaghettier" og den har vi rigtig meget fornøjelse af.
Her er lidt inspiration til en supersund og velsmagende "pastaret. Jeg gennemgår fremgangsmåden. Mål og vægt er lidt afhængig af hvad man har for hånden, så bare gå i gang. Det er ikke nødvendigt med pølse, brug svampe, friske majs, bladselleri eller andet grønt i saucen så den bliver fyldig og mættende.
Dagens ingredienser: Salsiccia pølse, San Marzano tomater, løg, hvidløg, gulerod, pastinak, squash og parmesanost.
Jeg piller skindet af pølsen, men man kan også vælge at skære pølsen i skiver og stege den.
Groft skårne løg, hvidløg, frisk rosmarin og timian.
God olivenolie i gryden, derefter hvidløg og de friske krydderurter, duften er vidunderlig.
Tilsæt først løg og lad dem simre lidt, derefter pølsen som steges lidt inden tomaterne kommes i.
Nu tilsættes friske San Marzano tomater som er en af de mest velsmagende tomater der findes. Andre typer af tomat kan sagtens bruges. Det hele skal nu stå og simre mens du klargør resten af ingredienserne.
Her er vidunderet der laver kedelige grønsager til "spaghetti".
.
Vupti, squash i lange baner.
Pastinak, gulerod og squash klar til gryden.
Saucen er klar, tilsmagt med salt, peber og chili.
Parmesan er et must, masser af det....
Grønsagerne vendes i saucen og simrer et par minutter, skal endelig ikke koge for meget, der skal være bid i.
Grønsags spaghetti med Salsiccia & San Marzano tomatsauce, hjemmelavet pesto med gedeost og græskarkerner samt masser af revet parmesanost. Uhm så bliver det ikke meget bedre.
Og væk var det........
Jeg håber du er blevet inspireret til at gå i gang med grønsagerne. For mig har det været en stor udfordring, at variere de retter vi spiser i hverdagen, så de er lækre og indbydende. Det er vigtigt at være kreativ i den daglige madlavning så det vi spiser er velsmagende og ordentligt tilberedt. Go fornøjelse....

1 kommentar:

  1. Ummm Det ser altså godt ud - sikken en maskine, hvor har i fundet plads til den i jeres store køkken?

    SvarSlet