Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

mandag den 2. december 2013

Julens bedste gløgg

HVID GLØGG

Er du blevet træt af den traditionnelle gløgg, lavet på varme krydderier og rødvin, så er her et fantastisk alternativ. Den hvide gløgg med ingefær og citrusfrugter er friskere i smagen og kan faktisk også drikkes kold. Hvis du kommer rosiner og mandler i gløggen skal det være lyse rosiner marineret i hvid portvin.

Du skal bruge:
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron eller endnu bedre et par friske lime frugter
1 stort stykke frisk ingefær (efter smag)
1 kanelstang, hvis ikke den bliver forbudt inden jul
1 vanillestang
3 dl. rørsukker
2 dl. vand
2 dl. hvid portvin
2 dl. snaps, gerne mere hvis ikke du skal ud og køre bil
2 flasker hvidvin
evt. lyse rosiner og mandler

Sådan gør du:
Kom i en gryde, appelsinen skåret i skiver, saft og reven skal af citronen eller limefrugterne, ingfær og kanelstangen. Halver vanillestangen på langs, skrab kornene ud og kom dem i gryden sammen med sukkeret og vandet. Bring lagen i kog og lad den små simre i ca. 20 minutter. Tilsæt hvidvin, portvin og snaps og lun gløggen op. DEN MÅ IKKE KOGE, så fordamper spiritussen. Server i glas evt. med rosiner og mandler. Nu er der store chancer for at du får en rigtig god jul.... Ihvertfald en sjovere jul....
                                                    Foto credit: Jørgensen Gilleleje

Ingen kommentarer:

Send en kommentar