Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

onsdag den 5. februar 2014

SRI LANKA, Kingfisher Hotel Unawatuna 2014

SRI LANKA

Da vi skulle planægge vinterferien 2014, undersøgte vi bla. Thailand og Indien. Vi har været begge steder flere gange og var ikke helt hooked på at komme igen lige nu. Efter varme anbefalinger fra nærmeste familie faldt valget på Sri Lanka som de havde været meget begejstrede for. Vi begyndte der hvor alle ferier starter for os, nemlig på Google. Der blev undersøgt, historie, seværdigheder, vejret, mad, flyafgange, priser, transport og meget mere. Det eneste der lå fast var, at vi ikke havde lyst til den store rundtur som mange tager. Det vil sige at vi valgte Kandy og den store nationalpark fra. Vi havde mest brug for bade og daseferie denne gang. Vi valgte at bo på Kingfisher Hotel i Unawatuna, et lille hotel som vi havde fået anbefalet. Kingfisher har kun 4 meget store værelser, alle med en fantastisk havudsigt. Der er AC, propel i loftet hvis man er til det, der er selvfølgelig safety boks, tv, som vi aldrig fik tændt, minibar, mulighed for at lave kaffe, stor terrasse, håndklæde service samt reserverede solsenge på stranden.
Vi fløj med Qatar's Dreamliner fra København til Doha, det tager 6 timer. I Doha er der godt 2 timers ventetid til flyskift inden afgang til Colombo, en tur på 4 timer og 25 minutter. Lufthavnen er meget flot og der er masser af muligheder for shopping hvis man er til det. Det er også meget interessant bare at sidde og iagttage folk. Her er der virkelig mange forskellige folkeslag, alt fra turister i for lidt tøj til totalt tilslørede kvinder. Fremme i Colombo blev vi mødt af meget flinke folk i fine uniformer, der undersøgte pas og visa og afsluttede med at byde os velkommen til Sri Lanka og ønske os en rigtig god ferie. Gør man også det i Kastrup? Vi havde mailet til Kingfisher om at arrangere airport pickup. Det virkede fint, der stod en meget smilende sri lankaner med vores navne på et skilt. Han fik os ud til bilen og vi kørte til Unawatuna. Efter en køretur på et par timer var vi endelig fremme....
Endelig i Colombo, trætte men klar til to timers køretur. Turen gennem Colombo er ret vild og man finder hurtigt ud af, at det vigtigste i en bil er tudehornet der bliver brugt flittigt.. Resten af turen foregår på en helt ny highway og er meget flot.
Sengen var flot pyntet og det var meget fristende at tage en lur ovenpå den lange tur
Udsigten på terrassen lokkede dog mere, det var bare igang med solcreme og så badetøjet på
Hotel Kingfisher, vores værelse er øverst til venstre. Kingfishers restaurant er meget populær og der er fuldt hus i restauranten både til frokost og aften, så det er en go' ide at reservere bord
Kig mod stranden med solsenge. Den forreste række er reserveret til hotellets gæster, den anden række med kun 8 senge  er der rift om. Til venstre ligger baren, der ud over at lave dejlige drinks også laver de skønne frugt juicer. Ejeren vil kun bruge frisk frugt, ikke noget på karton eller dåse her...
Stranden til den ene side.
Og til den anden side...... Man skal lige vænne sig bønnerne fra pagoden aften og morgen de er meget lange....
Unawatuna stranden set fra pagoden.
Det kan godt betale sig at stå op om morgenen........ solopgangen er fantastisk!
På vej ind til Galle som er den nærmeste by mødte vi fiskerne igang med at trække garn ind. Nogle turister ville hjælp så konerne kunne tage et godt billede, men den går ikke, de blev afkrævet penge for billeder..... Det er en meget almindelig måde at tjene lidt penge på....
Peace Pagoda ved Galle
Hellige køer inde midt i byen. Pas på busserne, chaufførerne kører som vilde.....
Frugtmarkedet, alt i bananer og eksotiske frugter som smager himmelsk
Indisk Tempel i Galle, meget farverigt
"Ypperstepræsten" folk gav ham penge og så gik han ind i templet og messede meget højt...
Det portugisike/holandske fort i Galle, her er det fyrtårnet. Fortet er bygget så solidt at det klarede tsunamien uden skader
Imponerende træ på fortet
Udsigt fra fortet, bygget af portugiserne i 1588 men overtaget af hollænderne i 1649. Et kæmpe bygningsværk som er med på Unescos liste over verdens kulturarv. 
Sri Lanka er et rigtig godt sted at spise fisk. Alt fisk og skaldyr er friskfanget og man kender overhovet ikke til fisk fra opdræt. Tigerprawns, jumboprawns og langustere er friskfangede, smager fantastisk og kan slet ikke sammenlignes med de  tigerrejer vi må nøjes med her i landet.
Pæle fiskere i Koggala, det siges at pælene går i arv i familier. Jeg har dem mistænkt for at sidde der for turisternes skyld, da de har en mand stående på land som kræver penge for at fotografere dem.
Lokale hygger sig i vandet ved Koggala.
Så mødte vi lige sådan fætter. Første gang blev vi noget forskrækkede, men varaner  i den her størrelse gør ikke nogen noget.
Der er også rigtig mange af dem her, selv på fortet i Galle mødte vi dem.
Den lokale bager. Han kører rundt hele dagen og man kan nemt spotte når han kommer for han spiller den samme melodi hele dagen. Imponerende at han kan komme ind i "butikken"
Forfriskning efter en lang dag i tuk tuk. Vi havde flere gange en tuk tuk til at køre os rundt en hel dag og det kostede for 7 timer ca 125,00 kr. Turen hjem fra Kastrup og til Vesterbro kostede 250,00 kr....
Vi besøgte et tsunami museum i Hikkaduwa hvilket var en meget rørende oplevelse som kan ryste en voksen mand. Her er det en af de mange børnetegninger som tydeligt viser hvad de var udsat for. Der omkom ca. 40000 mennesker på Sri Lanka. I Hikkaduwa blev bla. et tog smadret og over 1100 mennesker omkom.
Ud over kontant hjælp har Japan bygget dette kæmpe monument til minde om tsunamiens ofre. De lokale vi talte med var meget taknemmelige for den hjælp der var kommet fra hele verden. Underligt at vi Danmark stort set kun hørte om Thailand.
Seenigama templet i Hikkaduwa. Templet ligger på en lille ø og da tsunamien kom skete der ikke noget med templet men alt på land blev smadret...
Aftenstemning i Unawatuna. Hvis ikke du har fået købt tørklæder nok på stranden, kan du købe dem i byens butikker. Ofte billigere end på stranden.
Morgenbesøg af de "hellige" på stranden.
På vej ud for at fange aftensmaden.
De fik heldigvis fanget den her. En languster på ca. 1 kg. grillet, pris ca. 250,00 kr. smagte helt fantastisk.
Så er der solnedgang på Sri Lanka, tak for denne gang.
Sjældent har vi mødt så venlig en befolkning som på Sri Lanka. Alle er meget smilende, hilser når man går forbi og spørger til om man er glad for at være på Sri Lanka. Vejret er fantastisk, selvom vi havde et par dage med lidt skyer, var der stadig varmt og dejligt. På Kingfisher oplever man næsten, at man er medlem af en familie. Alle er utroligt søde og servicemindede og vil dig kun det bedste. Maden på Kingfisher er legendarisk og restauranten er nr. 25 på listen over de bedste restauranter i Asien kåret af www.thedailymeal.com. Maden er god, men når man ser hvilke restauranter de ligger foran, så skal man nok tage det med et gran salt. Tjenerne er flinke til at spørge om man skal spise der om aftenen så man er sikker på at få bord. Får man nok af badeferie er der mange muligheder for ture i området. Det nemmeste er at sætte sig ind i en tuk tuk og aftale med chaufføren hvad man gerne vil se og så aftale en pris. Hotellet kan også arrangere de ture du har lyst til, det er dog lidt dyrere. Ikke langt fra Unawatuna er der mulighed for at komme ud os se hvaler, men så skal man meget tidligt op.
Vil du vide mere om Unawatuna og Kingfisher så se her www.kingfisherunawatuna.com
Det eneste negative jeg kan komme i tanke om, er rejsetiden..... Lad ikke den holde dig hjemme, god tur til Sri Lanka.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar