Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 15. maj 2016

ERA ORA

I 1983 åbnede ægteparret Elvio Milleri og Edelvita Santos ERA ORA, med en mission om at udbrede kendskabet til det italienske køkken. Det må man sige er lykkedes til fulde, siden 1996  har restauranten været fast inventar i Michelinguiden med 1 stjerne og er dermed Danmarks ældste Michelin restaurant. I dag er det sønnen Michel Santos Milleri der styrer ERA ORA samt L'ALTRO og desuden driver butikken Norcino i Torvehallerne.
 Efter nogle år i skyggen af det nordiske køkken er ERA ORA tilbage i topform med en ny ung køkkenchef. Fra 2014 har Nicola Fanetti været køkkenchef og det har har givet restauranten et løft, samt masser af gode anmeldelser.
Restauranten tilbereder italienske retter med fokus på friske og autentiske råvarer, mange hentet direkte fra italiens bedste producenter. Man tilbyder simple, innovative retter med uventede elementer. Her er fokus på at hver eneste ingrediens kommer til sin ret, både for at pirre smagløgene og for at skabe en helhed på tallerkenen.
ERA ORA serverer ikke a la carte men udelukkende menuer, der består af 9 - 14 små retter fra det norditalienske køkken.
Restauranten er meget diskret udefra, men når man kommer ind er der en fantastisk atmosfære med jordbundne farver i de højloftede lokaler.
Vinkortet og vinkælderen er et kapitel for sig. Ejerne har håndplukket en samling på 90000 flasker fra udvalgte top producenter i italien hvoraf de 2500 er i restaurantens vinkælder.
I 1988 grundlagde familien Il Fornaio, Danmarks eneste 100 % italienske stenovnsbageri, der bla. sælger deres brød i Irma.
Restaurant L'Altro i Torvegade som har en Bib Gourmand i Michelin Guiden er også ejet af ERA ORA.

Herunder billeder fra menuen. Velbekomme


Så er pigerne klar ved det 450 år gamle massive bord.

Teksten under mad billederne er fra ERA ORA's menukort

ERA ORA Menu Maj 2016

Stuzziando

Vin: Champagne

Prawn from Mazara del Vallo with red pepper

Raviolo freddo with "risi e bisi"

Envelope alla carbonara

Memories by the Sea

Cod "alla livornese"
Vin: 2012 Senti Oh, Fontuccia, Toscana

A walk through the kitchen garden 
Artichoke with damson, curry and passionfruit

Vin: 2013 Custoza Superiore, La Vigne S. Pietro Veneto

In the shadow of the alps
Carpaccio of beef with green apple and peanut butter

Vin: 2010 Corvina, Le Vigne S. Pietro, Veneto
 

Et udpluk af aftenens vine 

Uhmm. 

Il Primo
Conchiglione with white asparagus, rabbit and bottarga

Vin: 2012 Pinot Bianco Castel Salleg, Trentino Alto Adige

Into the Wood
Wagyu beef with grilled corn and green tea

Vin: 2007 Sagratino, Raina, Umbria

Citrussorbet

Pascole poetry
Selection of Italian cheeses

Vin: 2006 Villa Fidelia, Sportoletti, Umbria

Intermezzo 
Hazelnut with artichoke and orange

Vin: 2008 Due Cuori, Le Vigne S. Pietro, Veneto

Sunrise over Mt. Vesuvius 
Il Baba´ napoletano

Petit four 

Vinkælderen i ERA ORA rummer 2500 flasker.
ERA ORA Overgaden Neden Vandet er meget diskret udenfor men utrolig flot når man kommer ind.
En dejlig anderledes oplevelse at spise på ERA ORA. Der er en dejlig "italiensk" stemning, venlig og tilpas afslappet top professionel betjening og så er maden fremragende, fuldt på højde med de andre Michelin restauranter i byen. De fleste toprestauranter i København er jo enten nordisk eller fransk inspirerede så det var befriende at få noget helt andet. Vi var der en lørdag aften og restauranten var fyldt. Imponerende da det jo koster en del at spise der.

Menuen koster 1350,00 kr.

Der tilbydes 3 forskellige vin menuer.

Wine Lovers menu til 1250,00 kr.
Limited Edition Menu 2550,00 kr.
Extreme Edition Menu 7850,00 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar