Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 16. juni 2019

RESTAURANT L'ALSACE


Restaurant L'Alsace i Ny Østergade blev grundlagt i 1978 af Franz Stockhammer og blev hurtigt kendt som en fransk/østrigsk gastronomisk perle. Her serveres franske klassikere som foie gras, bouillabaisse, Choucroute alsacienne, pighvar med hollandaise osv. I dag er det datteren Josefine Stockhammer og køkkenchef Franck Dietrich der har overtaget driften af restauranten.
I disse ny nordiske tider, er det meget befriende at besøge en restaurant der holder fast i de gamle retter og tilberedninger. Vi deltog i French Dining Week hvor tre retters menu incl. et glas Lillet koster 225,oo kr. Foie gras var en ekstra ret vi fik, den koster 120.00 kr.



Terrine de foie gras

Lækker foie gras af lever fra ungarske gæs. Der er certifikat på leveren der garanterer, at gæssene er behandlet korrekt under deres opvækst.
Restauranten har tilberedt deres terrine efter samme opskrift i 40 år og det er en vinder. Smagte fantastisk sammen med et glas Gewürztraminer


På tjenerens anbefaling drak vi Saint - Véran til menuen.


Salade de crabe et avocat

Krabbe avocado salat serveret med hummer gele, citronkompot, asparges crudite og knas



Flétan aux asparges

Ristet helleflynder filet med hvide asparges, ærte puré samat asparges espuma.


Fraises Madame Butterfly

Rå marinerede jordbær med jordbærsorbet, marengs og chokoladespåner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar