Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

mandag den 1. august 2011

New York, New York

Inden vi tog til New York i maj måned, havde jeg masser af fordomme om amerikanernes madvaner. De spiser kun fed og usund mad... De kan ikke købe sunde friske økologiske varer i butikkerne, de spiser kun junk osv......
Heldigvis viste det sig, at det kun fordomme. Sandheden er, at udbuddet af friske sunde råvarer er enormt. Jeg kender ikke en eneste butik i Danmark, der har et så fantastisk udvalg af frisk frugt og grønt som Whole Foods Market i New York. Man kan få frugterne hele, skåret i stykker, blandet med andre frugter, alt klart til take away. En anden sandhed er så også, at mange ikke har råd til at handle der...
et lille udvalg af frisk udskåret frugt hos Whole Food Market

Whole Food Market

Salat afdelingen er et kapitel for sig. Her findes alt i friske salater, pakket enkeltvis eller bland selv. Udskårede grønsager så man kan vælge sine favoritter og selv blande når man kommer hjem, eller på kontoret. Det er enorme mængder der bliver båret ud ved frokosttid.
dagens udvalg af salater, Whole Food Market

friskudskåret grønt, ready to go, Whole Food Market
Er man mere til gør det selv, er der selvfølgelig også mulighed for det. Udvalget af grønsager er imponerende, ikke de slatne halvvisne som mange danske supermarkeder synes vi skal nøjes med, men de mest superfriske af slagsen.
imponerende...

frisk og lækkert...
 Nåeh ja, der er selvfølgelig også et beskedent udvalg af diverse svampe.

Kommer du til New York og interesserer dig bare lidt for hvad du spiser, må du ikke snyde dig selv for et besøg i en af Whole Foods Markets butikker. Du kan tjekke dem her: www.wholefoodsmarket.com
En anden ting der overraskede mig meget, var Farmers Market på Union Square. Her kommer bla. de lokale farmere med grønsager. Et par bagere var der med økologisk brød, der var honning, hjemmebrygget øl og meget mere. Fantastisk at se, især når man tænker på hvor svært det er, at få danske farmere til at stille op med deres råvarer her i København. Retfærdigvis skal det siges, at der var masser af kunder, det vil der måske ikke være i København!
friske grønne asparges

uhm.. rabarber

økologiske tomater midt i New York
 Dean and Deluca er New Yorks svar på det Mad & Vin i Magasin godt kunne tænke sig at være. Her får du alt i frugt og grønt, selvfølgelig i top kvalitet. Der er en charcuteri afd. der bare er for vild. Der er japanske sushi kokke der fremstiller den mest fantastiske sushi. Der er bager, chokolade afd. slagter, deli take away, sandwich, kaffe, kort sagt alt hvad hjertet begærer og så er det i top kvalitet. De sælger også gryder, potter , pander, porcelæn og knive mm. Det er bestemt heller ikke gratis og det er nok ikke tilfældigt, at den vi besøgte ligger på lower Manhattan...
Tjek selv på www.deandeluca.com
sushi take away, Dean and Deluca

grøntafdelingen

uhm.....

Gallaghers NY Steakhouse,  228w. 52nd. Street New York
Jeg ved godt, at mange tror MASH i København har opfundet store møre bøffer, men Gallaghers har haft store velhængte møre fedtmarmorerede bøffer som deres speciale siden 1927. På Gallaghers er alt kød modnet minimum 21 dage på ben, ret imponerende når de sælger mellem 700 og 1000 bøffer om dagen. Jeg var inde og se deres store kølerum som var fyldt med kød der lå til modning, et sjældent syn. Desværre fortalte ejeren også, at det bliver sværere og sværere at finde nok kød i top kvalitet.
sådan skal godt kød se ud..

imponerende....

Tjek selv ud på: www.gallaghersnysteakhouse.com
Pas på hvis du kommer på Gallaghers, bøfferne er overdrevet store. Jeg bestilte en ribeye steak og så kommer der en oksekotelet på min. 600 gr. Den var mør og meget velsmagende, men jeg kunne kun spise halvdelen....
Apropos junk, så findes det også, men den finder man hurtigt ud af at holde sig fra. Portionerne er gigantiske,  meget fedtholdige og umulige at spise op. Hvis du vil spise fast food eller have take away, så er Pret A Manger fantastisk. De har alt fra sushi, sandwich, lune wraps, friskpressede juicer, coffe to go, frisk frugt og meget mere. Alt er af meget høj kvalitet.
Se selv på www.pret.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar