Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 27. september 2015

Le Basilic


Fredag aften på Le Basilic

Le Basilic på Gasværksvej 5 har i mange år været  kendt for sit frankofile køkken. Den tidligere ejer Serge Sylvest lavede det helt jordnære franske klassiske køkken. Stedet blev i 2010 overtaget af den franske køkkenchef Sebastien Jaques og hans kone Sonia og de fortsætter i samme stil. Alt er lavet fra bunden af gode råvarer, inspirationen kommer fra parrets hjemby Lyon. Restauranten er udsmykket med sjove, fine og flotte loppefund fra parisiske loppemarkeder, ligesom ejeren har en svaghed for den franske nationalfugl som findes på malerier og i figurer rundt i restauranten.
Vinkortet kredser primært om det franske, dog med få afstikkere til den gamle verden. Restauranten lokker også med et stort avec kort. Der er mulighed for at spise a la carte eller man vælger 3 retter fra kortet som menu til kun kr. 350,00

Her er vores aftenmenu:


Le Basilic Gasværksvej 5 Vesterbro
Foie gras, dadler og sesam tuille
Couscous med langtidsbraiseret lammeskank, koster et tillæg på kr. 50,00 til menuprisen. Smager fantastisk!!
3 franske oste, Tomme de Savoie, chevre og Brie de Meaux med rødløgs compot.

En fin aften, maden var vel tilberedt, betjeningen fin, da de opdagede os..... Champagnen havde prop, men den byttede de prompte. Alt i alt en oplevelse der gør at vi gerne vender tilbage. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar