Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

mandag den 17. oktober 2016

BARCELONA TAPAS

Når nogen siger Barcelona og Spanien er noget af det første jeg tænker på, sol, strand, hyggelig by ved stranden og så TAPAS. Det virker som om at spanierne spiser tapas døgnet rundt. Ikke sådan nogle tapas som vi kender her i landet med masser af pynt og forskellige dressinger på,  her er det den ægte vare, simpelt og godt. Nogle gange næsten for simpelt for en dansker. Det kan være en tør skive brød med lidt skinke, et par muslinger fra dåse uden mayonnaise eller nogen anden form for tilbehør.
Vi har fået et par skiver pølse, 3 små boquerones med en grøn oliven, Manchego ost skåret i skiver med lidt olivenolie over osv..
Denne gang har vi opsøgt nogle steder som serverer Tapas på en anden mere moderne måde. Det er fusions mad med inspiration fra bla. de arabiske lande og det asiatiske køkken. Herunder kan I se lidt af det vi spiste os igennem og der er rigtig gode ting imellem.


LA BELLVITJA BRINDISA, Hospital No 38, 08001 Barcelona
www.la-bellvitja-brindisa.com

Aftensmad første aften hvor vi ankom ret sent. Croquetter med skinke, Calamares med kartofler og slider med oksekød.

CAN ROS, Almirall Airada 7 Barcelona
En af de ældste restauranter i La Barceloneta, åbnede som vinkælder for mere end 100 år siden og er nu spisested til rimelige priser.
www.canros.cat

På plads i baren.

Absolut favorit øl Moritz sammen med lidt frokost snacks. Moritz sælges også som fadøl i Le Petit i Torvehallerne i København! 

Tarte Tatin og Tira Misu.

LOS CARACOLES, Carrer dels escudellers 14, Barcelona
www.loscaracolas.es

Los Caracolas er bestemt et besøg værd, ikke pga. af maden som er ok, men så heller  ikke bedre. Det er stemningen og atmosfæren i de historiske lokaler som gør stedet unikt. Familien Borafull åbnede restauranten i 1835 og det er stadig efterkommere af denne familie der driver restauranten her 180 år efter. Efter drinks i baren skal man gennem køkkenet for at komme ind i restauranten.

LA PUNTUAL, Montcada, 22 - 08003 El Born, Barcelona
www.bodegalapuntual.com

La Puntual tidligt om formiddagen, senere var der propfyldt.

Vi blev faktisk lokket ind af et godt tilbud på Peter Sissecks PSI til 6,5 Euro pr. glas. Nu kan man jo ikke bare drikke vin til frokost, så vi supplerede med lidt spanske oste og skinke.

VIANA, Carrer del Vidre 7 18002 Barcelona
www.vianabcn.com

Her skal der bestilles bord. Viana er kendt for deres versioner af asiatisk inspirerede tapas. Her er det en lille starter.

Tuntatar med avocado og æbler, indbagte gambas rejer med sweet chili, Carpaccio af Iberia gris med urter og Provelone ost, Patatas Bravas Viana style.

La Torrija, kage lidt a'la æggeflan med engelsk creme og vanilje is, Frisk frugt med mango is og kokosskum.

BAR ANDORRA, Carrer de Sant Pere Més Alt 74, Barcelona
Facebook: BAR restaurant ANDoRRA

Lille hyggelig meget lokal bar tæt ved triumf buen. Jeg fik dagens ret,  Butifarra pølse med stegt padron peber og aioli, Annette fik en tvivlsom burger med bløde fritter og så stegte auberginer med frisk gedeost og balsamico. Nok ikke et sted I behøver at lede efter......

BODEGA CALA DEL VERMUT, Carrer de  les Magdalenes 6, Barcelona
Facebook: Bodega Cala Del Vermut.

Fedt sted, virkeligt lokalt.... her var vi sammen med stamkunder, værtens mor, datter, bror og sikkert også onkler og tanter. Det her sted skal I lede efter, fantastisk stemning og gæstfrihed. Folk er så vant til at komme der, at selv i regnvejr står de gerne udenfor og nyder deres tapas og øl eller et glas vermut med grøn oliven i.

Menuen er ret overskuelig, der er Manchego, Lomo og et par pølser som de skærer af. Resten af menuen er konserves og Boquerones der er eddike syltede ansjoser som smager fantastisk.
Øverst er det Boquerones med persille og hvidløg, så er det Manchego og pølse, læg mærke til olivenolien.
Nederst er det Chorizo, værten var lidt imponeret af at have turister der spiste fiskekonserves på besøg, så han syntes lige at vi skulle smage chorizo pølsen. Sidst er det konserves i lange baner, blæksprutter, ansjoser, sardiner, rogn fra kammusling, havsnegle, knivmuslinger og flere andre gode ting. Alt selvfølgelig skyllet ned med rigeligt Cava og afsluttet med et glas Vermut.

ZIRYAB, Carrer del Asses 16, Barcelona
www.ziryab.es

Øverst: forskellige dips med hjemmebagt pita brød, Grillet Halloumi ost med chefens tomatpesto
Nederst: grønne asparges med blåskimmelost, Patata Bravas stegt i ovnen med 7 krydderier og serveret med mayonnaise med 7 krydderier.

Øverst: dadler med bacon og Balsamico
Ziryab fusions crema Catalana med mynte
Chokolade brownie med kardemomme flødeskum.


CANETE, Carrer de la Unio´17, Barcelona
www.barcanete.com


Prøv lige og se den anonyme indgang og se så hvad der venter når man kommer ind. Super tjekket sted hvor kokke og tjenere i et skønt virvar render rundt og råber bestillingerne til hinanden. Der er to indgange, en rød til restauranten, her skal man bestille bord, der kan minimum bestilles til 3 personer og det koster 10 Euro bare at bestille!!!
Den blå ingang er ind til Tapas Baren og her kan man ikke bestille bord, det er bare at møde op og håbe det er plads.


Øverst: Det klassiske tomatbrød og en rigtig dejlig hummersalat
Nederst: Rørt oksetatar med fritter, uhmmmm virkeligt godt.


Øverst: Kalvebrisler med rejer.
Nederst: Ravioli med kylling, svampe og creme sauce.
Begge retter var utroligt velsmagende.


Øverst: Creme Brulee
Nederst: Crema Catalana med caramel fløde.


BOBBY GIN, Carrer de Francisco Giner 47 Barcelona
www.bobbygin.com


Bobby Gin har specialiseret sig i gin cocktails og anderledes tapas. Vi var der med Mette og Thomas som havde fået stedet anbefalet. Den anbefaling er hermed givet videre, bestemt et besøg værd.
Udover cocktails fik vi lige en super burger med stegt foie gras og trøffelsky...


PAPITU, Placa Sant Galdric - La Boquera Barcelona


Let frokost, spejlæg med Iberisk bacon, stegte lammeribs, det uundværlige tomatbrød og selvfølgelig et glas Ribera del Duero.


Håber omtalerne og adresserne kan bruges som inspiration næste gang du skal til Barcelona. Man bliver meget nemt fanget i en kedelig turistfælde med dyr og kedelig mad. Vi har en regel når vi er på ferie, om at gå mindst tre gader væk fra hovedgaden, og så finde det sted hvor der er flest lokale, Cala Del Vermut er et godt eksempel. Her fik vi go' lokal dåsemad og super stemning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar