Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

tirsdag den 20. marts 2018

Vietnamesisk mad år 2018 Phu Quoc

2001 var vi i Vietnam første gang og da var maden bestemt ikke noget at skrive om. Vi opholdt os en del i nord Vietnam men det var først da vi kom til Saigon at maden blev rigtig god. Nu har vi så været afsted igen, denne gang på Phu Qouc, en lille ø tæt på Cambodia. Hovederhvervet på øen er fiskeri, turisme og så dyrkning af peber. Phu Quoc er også kendt for at lave den bedste Fish Sauce i Vietnam. Både fiskeriet og peberproduktionen smitter af på menuerne på restauranterne. Der er mange billige gade restauranter, hvis man vil spise der anbefaler jeg alt det fisk der kan grilles. Hold jer fra resten af retterne på de enorme spisekort. Vil man spise rigtig godt skal man finde et resort hvor de har styr på hygiejnen. Det er lidt dyrere, men i forhold til danske priser er det ingenting. Vi spiste næsten alle vores aftensmåltider på Mango Bay Resort og det var superlækkert. Den ene gang vi spiste en curry på en af de billige sagde maven stop.....
Man kan også roligt spise på Night Markedet i Duong Dong, her er der et kæmpe udvalg af frisk fisk og skaldyr der opbevares levende i bassiner. 


Herunder lidt billeder af Vietnamesisk mad 2018:





PHO GA med kylling og stegte forårsruller med fish sauce.

Første måltid på Elwood Resort efter en lang rejse. Ikke den store oplevelse..


UDVALG AF SEAFOOD KLAR TIL GRILLEN

Grill aften på Elwood Resort.

BBQ SEAFOOD

Det her var til gengæld helt fantastisk, aldrig har vi spist så mange grillede kammuslinger og  grillede blæksprutter, super lækkert. Vi fik en helt fantastisk dip sauce til der var lavet af blendet rød peber, chili, fishsauce, limesaft og koriander.




Herunder masser af mad fra MANGO BAY RESORTs Beach Restaurant og On The Rock Restaurant.

Vi havde læst om den hjemmefra og havde store forventninger som de bestemt indfriede, super lækker mad.

Forretter koster ca. 45 - 50,00 kr.
Hovedretter koster ca. 65 - 70,00 kr.
Desserter koster ca. 30 - 35,00 kr.

Red Sai Gon øl koster mellem 8 - 10,00 kr. på restaurant

1/2 liter vin koster 55,00 kr.

Så med mindre man er på total budget ferie, så spis på et ordentligt sted...

Som ekstra bonus kan man få store Passion Mojitos til 25,00 kr.

Iskaffe med sweet milk, 5,00 kr.

SHRIMP TATARE

Fresh shrimp, tomatoes, avocado, shallots, dill, olive oil, lemon juice and crispy parmesan.

Der er ikke mange steder i Asien jeg vil spise rå rejer, men her bruger de superfriske fra havet og og ikke opdrættede tiger rejer.


BANH XEO

Seafood and pork crispy pancake served with fresh herbs and peanut sauce. 

En af vores favoritter, rispandekager som man selv ruller med den varme pandekage og masser af  friske krydderurter som fyld. Superlækkert...


BUN THIT NUONG

Rice vermicelli with grilled pork loin and fried spring rolls. 

Ingen mad i Vietnam uden en lille skål Fish sauce.


BEEF SALAD IN KRATONG TORTILLAS

Grilled beef marinated in a spicy oyster sauce, served in mini Krathong tortillas with sweet and sour sauce. 

Det gode ved Vietnamesisk mad er alle de smage som de formår at give retterne, fish sauce, chili, lime mm. det bliver aldrig kedeligt og ligegyldigt.


COBIA FISH FILET WITH MANGO SALSA

Grilled cobia fillet topped with a spicy mango salsa, pumpkin flowers, french beans and roasted potatoes.


PORK IN CLAY POT

With a slightly spicy fish sauce and caramelized onions. Served with pak choy and steamed rice. 

Igen masser af smag, karameliserede løg og så en veltilberedt pak choy som tilbehør.


DUCK RILETTES

With Phu Quoc green pepper, coriander and ginger, served with bread. 

Anderilettes i Vietnam lyder umiddelbart mærkeligt, men husk franskmændene var her i mange år.  Man får også de bedste Baquetes i Vietnam.


CRISPY WASABI SQUID SALAD

Deep fried squid with fish sauce, lemongrass and peanuts. 

Igen velsmag, supersprøde blæksprutter anrettet ovenpå en slags kimchi, sprøde syrlige grønsager.


BANH CUON

Caramelized rice roll stuffed with shrimps and served with bean sprouts. 

Bare godt.....


MISO SESAME SHRIMP

Sauteed shrimps in miso cream and sesame seeds. 

Det de kan her på Phu Quoc er at tilberede fisk og skaldyr perfekt.



BUN CHA

Grilled caramel - marinated pork belly and pork patties, served with rice vermicelli.

Igen med lidt fish sauce, man bliver lidt afhængig...


SCALLOP CARPACCIO

Sliced scallops and fresh mango with mint leaves and lemon dressing.

Friske kammuslinger, blev dog overdøvet lidt af mangoen der var til den syrlige side.


CRISPY SEAFOOD BASKET

Tempura of squid, shrimp and fish with spicy seafood sauce and miso mayonnaise sauce. 

What`s not to like, friturestegt seafood med dip.


YIN - YANG BASKET

Fresh spring roll, fried duck spring roll, crispy coconut shrimp, beef la lot and banana blossom salad.

Masser af fantastiske smage, ja tak..


MANGO BAY BEEF SALAD

Grilled beef marinated in fish sauce mixed with peanuts, lemon, tomato, green beans and sweet and sour fish sauce. 

Igen spicy, sur, sødt, masser af smage...


PRAWNS IN THAI RED CURRY

Served with steamed or sticky rice.

Man skal lige huske at når der står spicy på menu kortet, så mener de det.


CHICKEN IN GREEN THAI CURRY

With curry paste and vegetables in coconut milk, served with steamed rice.

Spicy..... Lækker kokos karry sauce fyldt med sprøde grønsager og kylling.


PASSION CHEESE CAKE

Served with coconut ice cream. 


TRIO OF MANGO BAY CREME BRULEE

3 jars infused with asian flavour, ginger, mango and passionfruit.

Igen et levn fra franskmændene, smager altid godt.


MANGO CARPACCIO

Served with miso caramel sauce and coconut ice cream 

Frisk dessert, desværre var det ikke lige sæson for supersøde mango.


SPICY SEAFOOD SALAD

Sliced green mango, carrot and squid, tossed in a chili fish sauce with fresh herbs.

Ikke så meget at sige, bare godt.


MOZZARELLA  AND SERRANO SALAD

Mozzarella cheese, Serrano ham and lettuce, served with slowly roasted tomatoes and pesto.

Når man lige har fået nok asiatisk mad slår en salat med mozzarella aldrig fejl.


CARPACCIO DI MANZO

Australien beef with parmesan cheese, wild watercress and shitake mushrooms.

Sidst på ferien trænger man bare til noget man kender.







Når man lige skal prøve det primitive og virkeligt billige køkken bliver man hurtigt straffet, dårlig mave....
Stort menu kort, dårlig hygiejne og 32 grader, dårlig cocktail.. 

En gammel kok burde vide bedre......

Det kostede ca. 80,00 danske kr. inclusive 2 øl.




         Vietnamesisk pandekage med seafood, den spiste vi ikke....


                                        Duong Dong Nightmarked:


                       Kæmpe udvalg af frisk fisk og skaldyr, klar til grillen.




Grillet pork belly til Bahn Mi og så nogle fantastiske hot dogs. Krydret fars på en pind bliver grillet og kommes i en udhulet baquette der er smurt med hvidløgssmør. Toppes med hj. lavet ketchup, chilisauce, miso mayonnaise og fintskåret forårsløg...... uhmm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar