Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

onsdag den 1. juli 2020

Mielcke & Hurtigkarl

I år 2008 åbnede Mielcke & Hurtigkarl restaurant i Det Kgl. Danske Haveselskabs Haves smukke bygning ved Frederiksberg Runddel. Restauranten er kendt for at have en forkærlighed  for asiatiske, især japanske, smage og teknikker  der parres med nordiske råvarer. Hvert år når Michelin uddeler stjerner, er der to ting der er helt sikre. Mielcke & Hurtigkarl får ingen stjerner og samtlige danske madanmeldere forstår det ikke. Heldigvis forsøger restauranten ikke at lave det de tror Michelin vil have, men holder dygtigt fast i deres egen æstetiske innovative stil. Stjerner eller ej, der er masser af gæster og det forstår man godt. 


Jan Hurtigkarl der i dag er 70 år, har en lang flot karriere indenfor dansk gastronomi, bla. vinder af årets kok, Ejler Jørgensen prisen, årets ret, Det Gastronomiske Akademis pris og indehaver af 1 Michelinstjerne og i mange år indehaver Hurtigkarl og Co i Ålsgårde.


Jacob Mielcke er autodidakt kok der primært har uddannet sig i Frankrig. I 1999 tog han til Paris og arbejdede på restauranterne Le Petit Sirene og Pierre Garganiere der er 3 stjernet. År 2002 var han med til at åbne Sketch i London. 2003 var han tilbage i Danmark som køkkenchef hos Jan Hurtigkarl og Co i Ålsgårde. Restauranten var især kendt for at køre et nyt tema i hver sæson. Jan og Jakob rejste ud hver vinter for at søge inspiration. Der har været køkkener fra Vietnam, Madrid, New Delhi, sultanens tyrkiske køkken og en masse andre. 2007 gik han sammen med Jan og åbnede Mielcke & Hurtigkarl


Vi faldt over et tilbud fra restauranten da den havde corona lukket. Køb et gavekort til 2500,00 kr. for den helt store pakke. Dvs. Metamorforsen ( 7 retter ), vinmenu, champagne og kaffe plus tilvalg af ost og caviar samt vine dertil. 



Se billederne fra en helt fantastisk aften herunder.





Så er vi klar, starter med Champagne og appetizers i haven..



APPETIZERS


FLADBRØD - jalapenos & urter


TÆRTE - peberrod & torskerogn


KYLLING - habanero & shiso


BLÆKSPRUTTE -  soba & tang



Metamoforsen

7 retter plus ost og caviar, vinmenu, champagne og kaffe.
Caviar og ost med tilhørende vine er tilvalg.
Normal pris kr. 3350,00
Gavekort købt under Corona lukningen til kr. 2500,00 kr.

 


2018 - Pico -Arinto dos Acores - Antonio Macani


HAMACHI - ribs & æbler




DUMPLING - daikon & yuzu


2017 - Kamptal - Loiserberg Grüner Veltliner - Loimer


Dagens brødservering med urtesmør


HVIDE ASPARGES - løvstikke & østers


2016 - Cótes de Provence - Róse de Tibouren - Clos Cibonne


HUMMER - granskud & ærter


N/V - Champagne - Blason Rose´ - Perrier-Jouët

Aldrig Caviar uden Champagne


CAVIAR - dådyr & timian


VAFLER - vesterhavsost


2009 - Vinä Ardanza Reserva - La Rioja Alta


SVINEBRYST - butternut squash & sort hvidløg


2016 - Rully 1 Cru Vauvry - Sylvan Ponsot


LAM - grønne asparges & morkler




N/V - Fino Sherry - BOTA 18 - Equipo Navazos


OST


OST - mille feuille & trøffel


2017 - Mosel - Riesling Zeltinger Sonnenuhr - Markus Molitor


MASCARPONE - agurk & grønne jordbær


2018 - Piemonte - Bigaro´ - Elio Perrone


Hindbær - Kærnemælk & sort te



SØDT TIL KAFFEN


SANDWICH - matcha 


KRINGLE - pistacie


Ingen kommentarer:

Send en kommentar