Københavns nye gastrohus med syv stjernekokke og syv verdenshjørner.
Ejeren bag Toldboden Jesper Julian Møller er ide manden til street food version 2:0. Jesper er danmarks ukronede street food konge, han står bag Papirøen, Reffen, Broens Street Food og Storms Pakhus i Odense. Ideen bag Toldboden er at skrue op for niveauet på maden og betjeningen men bevare lidt stemningen fra street food markederne. Ambitionerne er store, maden bliver tilberedt af topkokke, husets tjenere sørger for drikke varer og afrydning. Maden bestilles og betales på telefonen. Drikkevarerne kommer tjenerne med og man betaler til dem. Systemet er lavet sådan fordi det er syv selvstændige restauratører der driver køkkenerne, derfor betales der direkte til dem. Toldboden der ejer lokalerne sælger alle drikkevarer og leverer betjeningen.
Der er en utrolig god stemning i lokalet der er indrettet meget maritimt, bla. med lamper der hylder den gamle mastekran som ligger overfor. Nedenfor gennemgår jeg restauranterne og viser hvad vi valgte at spise. Vi skal helt klart derned igen. Selvom der er 600 pladser ude og inde er det nok en god ide at bestille bord.
Åbningstider:
Køkkener: 11.00 - 22.00
Barer: 11.00 - 22.00
Løgismose Spiseri: 10.00 - 22.00
SEASIDE TOLDBODEN
MENUKORT
Man bestiller maden fra menukortet ved at scanne QR koden nede i højre hjørne af kortet. Når koden er scannet, kommer de forskellige køkkener frem på telefonen, så vælger man mad, ligger i kurv og betaler med mobilepay med det samme. Når maden er klar får man en sms og henter selv i køkkenet. Drikkevarer bestilles hos tjeneren som også serverer den.
SCAN TO ORDER
Skal man bestille mere mad får man dette lille kort som man så skanner.
LØGISMOSE
Spiseri
Kaffe, morgenmad, kager, sandwich, tapas og oste er en del af udvalget her. Menu kortet byder på det bedste fra Løgismoses gastronomiske univers. Løgismose åbner en time før de andre og serverer morgenmad.
TOMBO
Edgars Sutka er Golden Certificeret fra det japanske ministerium for landbrug, skovbrug og fiskeri, det har han opnået efter tre års træning i en Kaiseki - restaurant i Kyoto. På Toldboden server han bla. sashimi, sushi, grillet fisk, skaldyr mm. i bento box
HAIDAN
Gabrielle Rizzo fra Palermo bruger sin erfaring fra 1, 2 og 3 stjernede Michelin restauranter til at lave varme og kolde anretninger af fisk og skaldyr.
IAJI
PAN ASIAN GRILL
Henrik Jyrk som de fleste kender fra morgen tv er en erfaren herre der har arbejdet på flere 1 og 2 stjernede Michelin restauranter, bla. i USA. Jyrk er en mester i raffineret velkrydret asiatisk mad.
MAR
Seafood Bar
Johan Burich Holck og venner serverer fisk, skaldyr og grønsager i en menu der fokuserer på bæredygtighed og økologi. Johan er også manden bag Bib Gourmand restauranten Marv & Ben samt The Pescetarian.
STRANGAS
Greek food
Nikolas Strangas især kendt fra morgen tv. Oprindeligt udlært konditor, har arbejdet på flere Michelin restauranter bla. Era Ora. Her laver han græsk mad fuld af velsmag.
MØRT
Toldboden
Dan Jensen har stor kærlighed til klassisk håndværk hvorfor kvalitet, mørt kød, klassiske saucer og garniturer spiller hovedrollen her. Favoritten er Tournedos Rossini. Dan Jensen har arbejdet flere år i Barcelona, på Divan ll, Alberto K og Det Kongelige Teater.
PROJECT RAW
Tatar
Her er det passionen for tatar og kolde forretter der har fået kokke vennerne Gustav Duus og Lasse Nordows til at åbne Project Raw. De siger at de lever og ånder for tatar, det kan smages.
Lige meget hvad, bobler skal der til.
Økologiske French Fries med tørret kylling consomme og chili pulver, japansk mayonnaise og hvid soya sauce.
Fra IAJI Pan Asian Grill
Håndskåret tatar med karamelliseret ost, semi dried tomater, sennepskorn, hasselnødder og revet trøffel.
Fra Project Raw
Tun tatar med chipotle og sesam, syltede fennikel, ristede mandler og små urter.
Fra Project Raw
Mini Pita gyros. Stegt pita brød med tzatziki, grillet økologisk gris, tomater, rødløg og friske urter.
Fra Strangas
Ingen kommentarer:
Send en kommentar