Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

tirsdag den 15. november 2022

Restaurant Lieffroy Nyborg

 Restaurant Lieffroy

Endelig lykkedes det for os at komme på Lieffroy. To gange har vi annuleret et booket besøg pga. corona, så det var med store forventninger vi kørte mod Fyn. Heldigvis tjekkede vi på ruteplanen, at der var trafikale problemer før Korsør, så vi valgte en alternativ rute ned til broen, alligevel tog det os to en halv time at komme frem....... Nabo bordet som også kom fra København havde brugt seks en halv time i køen.

Lidt om restauranten,der i 2020 blev kåret til årets restaurant i Den Danske Spiseguide. Det er Helle og Patrick Lieffroy der ejer og driver restauranten.

Patrick Lieffroy er en særdeles erfaren herre, udlært på Fakkelgården hos Christian Bind, derefter job hos Michaud, voluntør på tre trestjernede restauranter i Frankrig, bla. hos brødrene Troigros. Tilbage i Danmark arbejdede han på Falsled Kro sammen med sin far Jean Louis, der har været på kroen i 30 år og er en legende i branchen. 

Helle Lieffroy udannet på Munkebo Kro, arbejdet på The Paul og på Ruths Hotel. Uddannet somelier på Vinakademiet med bedste eksamen for professionelle, kåret for årets service af Danske Madanmeldere i 2018, sølvmedalje ved Årets  Tjener 2016 og ved Nordisk Mesterskab 2017

Med to så dygtige og erfarne restauratører, kan man godt tillade sig at have store forventninger. Det havde vi og de blev indfriet til fulde. Super professionel betjening og en virkelig veltillavet smagfuld menu med et stort touch af det franske køkken. 


Gourmetoplevelse "All inclusive"

Champagne, 8 retter inkl. vinmenu og kaffe med petit fours kr. 2600,00




Restaurant Lieffroy i Hesselhuset ved Nyborg Strand

Appetizer:

 

Takoyaki med blæksprutte og røget ål


Oksetatar på sprøde tapioca rødbeder


Østers med ponzu og syltede rosenblade


Friskbagt lunt brød

MENU:


Stegt kammusling med jordskokker, æbler, hasselnødder og beurre blanc med æblecider

VIN:
2015 Riesling - GG Kappellenberg - Ravensburg


Stegt havtaske hale med syltede knoldgaltetand, nye rosenkål og sprødt brød på toppen


Karl - Johan bearnaise med syltede rødløg

VIN:
2018 Bourgogne Blanc - Francois Carillon



Grillet hummer fra Korshavn med gulerødder, stikkelsbær og safran

VIN:
2018 Tibouren Rose´- Cuveé Marius - Provence


Den allerbedste date.....


#detgladelivpåpension #forfandendetergodt


Kalvebrissel med selleri, kartoffelpure med muscat og sauce på bagte løg

VIN:
2018 Nuits Saint Georges - Confuron Gindre Bourgogne


Grillet svinekæbe med tomat, oliven, lardo og sprød havgus

VIN:
2019 Rosso di Montalcino . Il Marronneto


Kok elev Karl-Emil har lige bestået svendeprøven med karakteren fire x 12  hvilket giver en guld medalje, her serverer han hovedretten.


Vildandebryst fra Nakkebølle med kvæder, græskar og hybenrose

VIN:
2013 Les Tourelles de Longueville


Restauranten er smukt renoveret


Udsigt til det åbne køkken


Udvalg af danske og franske oste med behørig garniture

VIN:
Rio Bom 10 Years White Port


Smørstegt rugbrød med masser af nødder


Karamelliseret ananas med "gode råd" chokoladeparfait og kokos

VIN.
2008 Pinot Gris SGN Domaine Zind Humbrecht


Macarons


Petit four


Flere petit fours














Tak for i aften.














































Ingen kommentarer:

Send en kommentar