Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 24. juli 2011

Visby, Gotland menu på Cofoco

Lørdag eftermiddag tjekkede vi www.cofoco.dk/spis for at se, om der var et billigt bord, på en af deres restauranter. Bingo, Cofoco i Abel Cathrines gade havde bord kl. 21.00, 4 retters menu til den favorable pris af 95,00 kr. det lyder jo for godt til at være sandt. Vi bestilte og mødte spændte op. Vi har besøgt restauranten før i denne måned til deres bornholmske menu, derfor kender vi deres niveau. Menuen i denne uge har hentet inspiration i Visby, Gotland.
Først får man en pose med friskbagte koldhævede boller og rørt citronsmør, så er der lidt at hygge med inden forretten.
Vi startede med:
Langtidspocheret æg i brændenældesuppe serveret med røget marv
Dejlig krydret suppe med ret gennemtrængende røgsmag fra marven, flot ret.
Næste ret:
Trøffelrisotto med prästost, karse og surdejscroutoner
Dejlig varm og velsmagende risotto, hvor den traditionelle parmesanost var udskiftet til fordel for den svenske prästost.  Jeg har det normalt ikke så godt med risotto, men de små sprøde croutoner gav den bløde risotto et godt modspil.
Hovedret:
Kalv og karotter med peberrod, spidskål og grønne ærter
Pænt stykke sprængt kalvespidsbryst, gode grønsager til og så skum af peberrod på toppen. Problemet med skum saucer er, at så snart luften forsvinder er der heller ikke mere sauce. Retten som sådan smagte godt, var mør og veltilberedt, men der manglede sauce.
Dessert:
Røde bær serveret med pebermarengs, vanilleis og lakrids
Friske bær, skøn dessert der udover bærrene og isen også bestod af lidt rabarbergele og hyldeblomstgele, sød skærm og så en rigtig fræk marengs med peber, alt drysset med revet lakrids.

Alt i alt en rigtig dejlig menu til røverpris. Selv til normalprisen på 295,00 kr er den pengene værd.
Friskbagte boller

Æg i brændenældesuppe serveret med røget marv

Trøffelrisotto med prästost, karse og surdejscroutoner

Kalv og karotter med peberrod, spidskål og grønne ærter

Røde bær serveret med pebermarengs, vanilleis og lakrids

Ingen kommentarer:

Send en kommentar