Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 14. april 2013


TASTING MENU 16 RETTER
Gelonch Restaurante C/Baile'n, 56 Barcelona

Denne gang gik turen til Barcelona. Det evindelige spørgsmål der altid kommer op hos os når vi skal på storby ferie er hvor skal vi spise? Man kender kun alt for godt til, at man spiser forskellige steder, der ser spændende ud og så ender med at skuffe. Næsten lige meget hvor langt du går ned i sidegaderne og finder steder hvor det kun er de lokale der spiser, er maden efter min mening ikke fantastisk i Spanien. Der findes selvfølgelig de små Tapas steder, som er hyggelige og hvor maden er egentlig også ok, men ikke mere end det. Vi har været i Barcelona før og havde bestemt os for at prøve noget helt specielt denne gang. Vi blev anbefalet Gelonch Restaurante. Det lød rigtig godt, så vi bookede bord hjemmefra, en rigtig god ide på rejser. Det er normalt svært at komme ind på de gode restauranter. Gelonch er en lille restaurant med plads til 28 gæster der tilbyder en Short menu på 10 serveringer og så en Tasting menu på 16 serveringer. Der er også mulighed for at bestille forskellige tapas, hvis man ikke er til den store menu.
Chefen der har givet navn til stedet har selvfølgelig været på El Bulli i et par år. Han er ung og meget kreativ, bruger alle de nyeste tilberedningsmetoder med dehydrerings apparatur, vacum tilberedning, røg maskine, flydende nitrogen og Paco jet mm. Han går selvfølgelig op i at retterne der serveres er i sæson og så vidt muligt fra lokale leverandører. Betjeningen er meget kompetent og kyndig, det er   fruen i huset. Vi blev meget fint vejledt med hensyn til vin valg og hun gjorde ingen forsøg på at oversælge, men var meget interesseret i at den vin vi fik passede perfekt til maden.


For være sikker på at kunne finde restauranten, gik vi lige forbi om formiddagen. Stor var vores overraskelse da vi så facaden. Det er bestemt ikke et syn der gør at man venter sig det helt store.

Da vi kom om aftenen, var porten slået op og restauranten så indbydende ud.

Restauranten er i 2 etager
Så går vi igang, Mojito paper, sprødt et eller andet der smagte som en Mojito


Østersblad med æblegele og sød ingefær. Bladet smagte vitterligt som østers og havde også et latinsk navn som smuttede i oversættelsen
Black onion cake med sødt løgskum og sprøde løg
Sprød rejekage med "brandade" af torsk
Knivmusling med tomat/courgette vinaigrette

Gulerod - orange nitro popcorn

Maigret and "mini burrito" med foie gras og blad sølv

Shitake suppe med spider crab ravioli og Iberisk skinke D. O. Extramadura

Perfekte grillede spanske rejer med 3 slags kål, pisco og hibiscus, det er noget helt, helt andet end tiger rejer.....

Sort majroe med kalvemarv, æggeskum og sort trøffel. En helt fantastisk ret som smagte himmelsk...

24 timers sous vide iberisk grise pancetta og grillet blæksprutte med en bagt hvidløgssauce, honning vinaigrette og serveret under glaskuppel fyldt med bøge røg

Rødbede gnochi, kalvebrisler, torske mave, padron pebercreme, gulerodscreme og passionsfrugtdråber, den anden ret i menuen hvor Gelonsch blander fisk og kød. Torskemaver var en speciel oplevelse.....
"Secreto Iberico" tilberedt sous vide i 36 timer, serveret bla. skorzonnerrødder og sæsonens svampe, uhmmm....

Udvalg af ost med banan, honning creme, kaffe crumble, karamelliseret julesalat og bagt aubergine sorbet


Guacomole som dessert, avocado, pistacie is, citron skum, tørrede tomater og koriander crumble

Is af ristet boghvede, mælkeskum og textur af appelsiner og comquat gele

 
Gelonsch syntes lige vi skulle have en ekstra ret. Creme Catalan med æblesorbet og æblegele indeni og derefter glaceret med rørsukker. Så var vi også færdige..........

 Et fantastisk måltid er slut og vi blev mere end mætte. Prisen for menuen er 74 € plus skat så vi ender på 81,40 € pr. person. Dertil kommer brød til 3,50 € så totalt for menuen 84,90 € svarende til 632,00 kr. Det er selvfølgelig ikke billigt, men sammenlignet med København må det siges at være yderst rimeligt, læg dertil at vin på restaurant i Spanien faktisk er ret billigt.
Book eller tjek restauranten på www.gelonch.es
Alle gode måltider starter med et mord og slutter med chokolade.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar