Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

lørdag den 31. maj 2014

Food Trucks & Food Stands i New York

Selv om det er billigt  at shoppe i New York, kan det hurtigt blive en dyr ferie alligevel. Priserne på menukortet ser umiddelbart fornuftige ud. Men til prisen på kortet skal man huske, at der kommer et tillæg på 8% tax plus minimum 15% til betjeningen. Tjek lige regningen, nogle restauranter skriver automatisk betjening på!!
Når man bliver træt af at spise på restaurant hver dag, og det gør man, så findes der masser af billige alternativer til restauranterne, nemlig diverse food trucks og food stands som findes overalt. Maden er meget billig og kvaliteten er i top. Her spiser høj som lav....En af de mest populære overhovedet er Halal Guys på 53 East, tæt på hvor vi boede. De åbner kl. 11.00 og har åbent til kl. 04.00 hver eneste dag. Der er kø hele dagen og de mængder de sælger af mad er helt utrolig. Et solidt måltid koster omkring 30 danske kroner, så prisen er meget rimelig.
Vi må håbe at Copenhagen Street Food på Papirøen kan åbne op for at vi også her i Danmark kan få nogle gode alternativer til pølsevognen. Under Eurovision Song Contest var der et stort Food Marked på Gammeltorv med flere spændende vogne, så det er på vej. Bla. har Tim Vladimirs køkken ombygget en container til Gastro Trucken. Kokken Carsten kyster har sammen med Ida Grønlykke  lavet Spisevognen , der er Nordic Street Food med nordisk inspireret mad og så må vi ikke glemme Pølsekompagniet der findes flere steder i byen. De har specialiseret sig i gourmet hot dogs. Endelig er der også de små "kaffebiler" som der kommer flere og flere af....
Øverst: hot dogs, dough nuts, croissant mm.
Nederst tv. hjemmelavet is og varme drikke og th. fusionsmad fra Peru 

Øverst: pølser i mange afskygninger og bøf sandwich
Nederst: kanelsnegle, kaffe.........

Når de griller på gaden i New York, så mener de det.... her er der ingen gas Weber..

Kebab, gyros, hot dogs, pretzels..

Ristede nødder i Harlem..

Mad fra Peru, Thailand og Frankrig

Hot dogs som ikke må forveksles med dem vi kender. Kedelige pølser, bløde brød og så er der kun sennep eller ketchup på. Spring dem over!! Jeg tror de tyske pølser er bedre.

Utroligt hvad der bliver omsat i kebab, det er enorme mængder..

Søndag var 54 east spærret af mellem 6. og 7. avenue og så var der ellers grill fest. 

Mere fra grill festen

The Halal Guys, de findes flere steder i byen, men se lige køen på det nederste billede. Det er drengene på 53 east det er mest populære. Der er kø hele dagen....

Flere muligheder for fast food og New yorkerne er trofaste aftagere. Her spiser alle samfundslag. 

Ombyggede containere er det helt store. Her er det fra Madison Square udenfor Flat Iron og sa en lille bar på High Line
Kærlighed og hot dogs

Se lige bilen, her kan du få mad og se TV mens du venter.

Langos, den lugt kender man fra Nørreport Station, ungarske kartoffelbrød stegt i friture..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar