Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 11. maj 2014

Llama, restaurante sudamericano

Llama, Restaurante Sudamericano......Hasta Pronto..

Cofoco imperiets nyeste restaurant, Llama i Lille Kongensgade 14, bryder med kædens velkendte princip om en fast menu med diverse tilvalg. Her er man gået all in, både med en fantastisk indretning, Dj, bar og muligheden for at bestille a' la carte, men stadig rigtig god vel tilberedt mad til fornuftige priser. Er man i tvivl om de mange retter, kan der bestilles "køkkenet bestemmer" til 400,00 kr. så smager man lidt af det hele.
På Llama er både maden og den fantastiske indretning inspireret af det Sydamerikanske kontinent. Fra Lima, Peru, til Bolivia, Equador, Chile og Mexico men med respekt for vores nordiske rødder og råvarer.
Indretningen er fantastisk imponerende og der findes garanteret ikke noget lignende i Danmark......
Gulvene og nogle af væggene er beklædt med farvestrålende klinker importeret fra Sydamerika. De øvrige vægge er malet mørke, så der er en fantastisk hyggelig stemning i restauranten der er delt op i  flere rum. Man kommer ind i et stort bar område hvor man spiser ved høje langborde, i de andre rum sidder man ved normale borde. Restauranten har plads til omkring 200 spisende gæster og til trods for, at der var Eurovision Song Contest i København denne aften, kunne vi først få bord kl. 20.30
Aftenen igennem var restauranten proppet og i weekender fortsætter musikken med DJ og gode sydamerikanske drinks, som serveres både i glas og kander, til kl. 2.00 om natten. Velkomsten fra tjenerne lød da også, det er lørdag aften, så der er fest...
Den imponerende indgang til restauranten som ligger i et stort kælderlokale

Snacks, banan chips, ristede majskorn og en spicy salsa. I flasken er der Salmuera, en spicy blanding  med bla. chili og koriander, som bruges til at krydre de efterfølgende retter

Tacos med gris i chipotle, salsa criolla og frisk lime. Super starter, bløde tortillas med meget velsmagende fyld, perfekt tilbehør til en Dark'n Stormy drink med gingerbeer, lime og mørk rom, vi er igang...
55,00 kr.  drinks 85,oo kr.  vand ad libitum hele aftenen 25,00 kr.

Oksehjerte på spyd med chilifriskost. Hvis du ikke spiser indmad, så er det her du starter. Hjerter er skåret supertyndt og grillet så det smager af culotte og så krydret med friskosten. Det er en god ide at bestille flere startere til bordet og så dele...
55,00 kr.

Blæksprutte med citrus, padron peber og hvidløg. Tynde skiver stegte blæksprutter, perfekt tilberedt og krydret, ja tak.....
95,00 kr.

Råstegte grønne asparges med gratineret æggeblomme, yoghurt, sort kardemomme og piment espelette. Danske råvarer i ny tilberedning og smagskombination.
85,00 kr.

Inden retten spises røres æggeblommen rundt så den blandes med yoghurt og nærmest bliver til en cremet suppe. Den bedste ret med grønne asparges jeg har smagt..

Lammebryst med poblana chili, tørret tun og soya. Langtidstilberedt mørt og saftigt lammebryst, sprødstegt og så serveret med papirstynde skiver af tørret tun, stegt chili og soya, superlækker kombination af kød og fisk.
155,00 kr.

Entrecote fra Uruguay med chili-barbeque, grøn tomatillos salsa, frilice og lima bønner...
195,00 kr.

Dejlig mør velstegt entrecote. Under frilicen lå der en fantastisk velsmagend salsa lavet på grønne tomater, barbeque saucen havde et strejf af lakrids og pureen ag lima bønnerne afrunde retten fint.

Barlokalet, hvor man spiser ved høje fællesborde..

Et lille kig ind i restauranten, fantastisk indretning..

Tak for i aften og helt sikkert på gensyn. Fredag og lørdag fortsætter festen til kl. 2.00 om natten, derfor er der dørmænd.

Cofoco folkene har virkelig givet den gas her, et fantastisk sted de har skabt. Betjeningen var meget opmærksom hele aftenen til trods for at der var fuldt hus. De to køkkenchefer Carsten Sand og Peter Young Jacobsen har virkelig formået at lave et menukort som er meget spændende og de retter vi fik var bare supergode, så enkelt er det.
Politikens anmelder var hårde ved dem i deres anmeldelse lige da de var åbnet. Bla. mente hun at deres ceviche, som er rå fisk "kogt" i limesaft var for sur! De mexicanske øl var lige så dårlige som en Tuborg!!!! Hvor seriøst er det. Senest har den noget mere kompetente anmelder Ole Troelsø fra Børsen givet restauranten 4 flotte stjerner og skriver:

Hop på lamaen og smag på Latinamerika

Restaurant Llama byder på en buket af kulinariske indslag fra det syd- amerikanske kontinent. Godt udført og serveret i smarte, feststemte omgivelser
Ole Troelsø
Vi er meget enige og skal helt sikkert på besøg igen snarest, en super nyhed på den københavnske restaurantscene.....

HASTA PRONTO!!!!!! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar