Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 31. august 2014

Rørvig Kro

Siden 2001 er Rørvig Kro drevet af Tanja Christiansen og Lars Nielsen der er meget erfarne folk med ret gode navne på CV'et: Kommandanten, Søllerød Kro, Plaza, Saison og Henne Kirkeby Kro for blot at nævne nogle af stederne. Rørvig Kro er fra 1870 og bla. udsmykket af Bjørn Wiinblad der har boet på kroen. 
Det er et meget ambitiøst og gennemarbejdet køkken der primært bruger  danske råvarer, helst lokale men tilberedt som fransk håndværk.
Der er åbent til frokost hvor der serveres cafe klassikere som pariserbøf, sandwich, frokosttallerken mm. Aftenkortet består ef en sæsonmenu på op til 6 retter eller en 6 retters fiskemenu. Det er også muligt at købe de enkelte retter i menuen som a la carte.
Rørvig Kro er åben torsdag til søndag kl. 12.00 til 22.00
Frokost kl. 12.00 til 15.00. Kaffe & kage frem til 17.30 og aften menuen serveres fra kl. 18.00
Der er åbent alle dage i højsæsonen, slut juni til start september. Kroen holder lukket 1. januar til medio marts 2015
Vi var på kroen den sidste lørdag aften i august og der var fuldt hus, imponerende så sent på sæsonen. 

Her er lidt billeder med et udvalg fra menuen der koster:

3 retter 420.00 kr. 4 retter, 485,00 kr. 5 retter 545,00 kr. 6 retter 595,00 kr.

Fiskemenuen koster 495,00 kr.

Vekomstdrink med stikkelbærsirup og gin, hertil grissini med rygeost, blå kartoffelchips og
 en sprød crouquttes med kartoffel og flødeost.

Appetizer, lakstatar med sprødt og rogn creme i bånd af kinaradise.

Stegt pighvar med glaserede porrer, pure, æbler og peberrod.

Råmarinerede kammuslinger i lime og ingefær med hyben, sprøde chips, lime kompot
 og spæde urter.

Cremet kartoffelsuppe med Karl Johan svampe, sprød kartoffel og purløg.

Variation af dansk kalv med glaserede rødløg, nye løg, abrikoser og hyldebærglace.
Roastegt kalv, kalvespidsbryst og kalveskank i panko rasp.

Passionsfrugt, hyben og karamel.
Hvis ikke menu desserten er stor nok er der mulighed for at tilkøbe kroens dessert tallerken...

Vi havde en rigtig dejlig aften i rigtig godt selskab og med fremragende mad som mindst ville være en Bib Gourmand værdig hvis den blev serveret i København. Bestemt et besøg værd hvis I kommer til Rørvig, men husk at bestille bord.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar