Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

lørdag den 9. august 2014

1 Th. velkommen til en aften i vores stuer...



1 Th. velkommen til en aften i vores stuer...

På 1 th. slår vi dørene op til vores spisestue. Her er nærvær og dialog en lige så vigtig del af måltidet som vores umættelige kærlighed til god mad.

Menuen er sammensat af en række større og mindre retter, hvor vi med omhu har valgt vine til. Prisen inkluderer menuen, 6 glas vin samt kaffe og the. Ønskes avec, afregnes dette individuelt.

Aftenen begynder kl. 18.30 og koster 1395,oo kr. pr. person
 Drømmen om det kærlige måltid fortsætter
I dag – 12 år efter at Mette Martinussen bød de første gæster velkommen - kan man spørge sig selv, hvorfor 1.th stadig er en unik oplevelse. Vi som er her hver dag ved, at det beror på vores gæster. At vi hver aften får lov at dele ud af tid og gode historier i bytte for lysten til at modtage vores opmærksomhed og trangen til at tilbringe nogle vægtløse timer i vores spisekøkken.
Det får magien til at leve her oppe på første sal.
Kun det bedste er godt nok til vores gæsterVi ser frem til mange flere aftener i jeres gode selskab og glæder os til at byde indenfor i vores højloftede stuer.

Sådan lyder invitationen på hjemmesiden, vi har været her før og været meget tilfredse med maden, betjeningen, den hjemlige og personlige atmosfære. Her er menuen og vinene fra vores seneste besøg, så døm selv.
Appetizer: Chips med enebær og røg.
Cidre, Nouvelle Vague, Normandiet
Eric Bordelet

Appetizer: Kyllingeskind, kammusling, agurkerelish.

Spiselige sten med vadehavsmayo.. Det viste sig at være en kartoffel overtrukket med spiseligt keramik..
2013 Naturellement Pe`tillant, Folie des Grains, Anjou
Bruno Rochard

Vadehavsmayo til stenene indeholdt bla. tang og tørrede rejer.

Musling, sand og tang. Fin lille hapser som skulle spises med fingrene.

Tomat, prosciutto og syre. Marineret med en olie lavet på prosciutto, meget friskt og lækkert.

Rokkevinge, brøndkarse og brunet smør. Rokkevinge kogt i brunet smør, serveret med brøndkarsemousse, dampede stilke og sauce med kæmpecapers jævnet med tapioca..

Høst din egen salat med rygeoste creme og rugbrøds crumble. Her spises igen med fingrene.
2013 Le Clous, Loire`
Domaine Saint Nicolas

Brissel, gulerod og abrikos. En dampet gulerod, en grillet og en dehydreret, "abrikosmarmelade" og tallerkensmækker. Brisler er i min top 3 over livretter....
2013 Les Grillons, Cotes du Rhône
Les Clos des Grillons

Kalv, hestebønner, sauce af presset grønt og gran. Langtidstegt økologisk kalveculotte.
2012 Barbera d'Alba, Piemonte
Renato Ratti

Hindbær og sorte hyben. Friske hindbær, hindbær granite på en creme af hvid chokolade og brun farin. Drysset med tørrede sorte hyben. Uhmmm.
3013 Branchetto, Piemonte
Cascina Pian D'Or
Frossen krydderurtehave klargøres til fåremælkssorbeten. Thaibasilikum, syre, stevia, citrontimian...
Fåremælkssorbet med frossen krydderurtehave. Supergodt og lidt anderledes med krydderurterne....

Et kig ind i spisestuen, set fra køkkenet

Lidt til kaffen, karamel og græskarkerner, hasselnøddenougat og hjemmebagte småkager

Og så lige en friskkogt doughnut

Det var menuen og vinene, dejlig mad der passede perfekt til en meget varm sommeraften, vinene var unge og friske, men til en varm sommeraften og til den lette menu var de perfekte.
På glædeligt gensyn og med åbne arme,
Mette Sia Martinussen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar