Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

lørdag den 28. februar 2015

no. 2 - Nordisk luksus bistro og bar.

no. 2 er lillesøster til gourmetrestauranten AOC der lige har fået Michelinstjerne nummer 2.
no. 2 har plads til 100 spisende gæster indenfor og om sommeren er der 40 pladser på den overdækkede terrasse.

Køkkenet på no. 2
Køkkenet ledes af køkkenchef Nikolaj Køster der har det daglige ansvar. Partner og AOC - køkkenchef Søren Selin er overordnet ansvarlig for menuerne. Æstetik og smag går hånd i hånd i Søren Selins univers, derfor oplever man på no. 2 det visuelle udtryk og overraskende smagskombinationer fra AOC men i et mere enkelt udtryk. Køkkenet er kendetegnet ved kompromisløst at bruge de bedste råvarer der kan fåes i Danmark.
Menukoret består af mange "småretter" til priser fra 35,00 kr. og op til 155,00 kr. for Dansk oksemørbrad. no. 2 anbefaler at man bestiller 4 retter. Det er også muligt at få no. 2 menu bestående af 6 serveringer til 450,00 kr.

Vinene på no. 2
Indehaver Christian Alrø der både er kåret som Danmarks og Nordens bedste Sommelier er manden bag vinkortet. Vinkortet kommer rundt i hele verden og der lægges vægt på vine der er bæredygtigt og omhyggeligt produceret. Der er focus på at vinene matcher menukortets retter og der tilbydes et udvalg af vine på glas. Vinmenu 4 glas koster 300,00 kr. Vinmenu 5 glas koster 395,00 kr.

Baren på no. 2
Baren ledes af mixolog Sune Urth. I cocktailbaren er der fokus på lokale råvarer hvilket giver et meget spændende udvalg af drinks.



Fanø skinke fra slagter Christiansen på Fanø. Skinken er tørsaltet med havsalt og krydret med bla. nelliker, hvidløg og peber hvorefter den er røget. Efter 6 måneders lagring er den silkeblød og mør.
Vin: N. V. Deutz Brut Classic Champagne

Selleriravioli med rygeost, hørfrø og løgstøv. Marineret letsyrlig knoldselleri med fyld af rørt rygeost. Uhmm..

Letsaltet og røget Rødding med jordskok pure, sprøde jordskok chips, æble og brøndkarse.
Vin: 2012 Riesling, Ruppertsberg Bassermann-Jordan, Pfalz Tyskland

Stegt Vesterhavstorsk med violette gulerødder, gulerodspure og brunet smør.
Vin: 2013 Chardonnay, Hemmel am Varde Valley Hamilton Russel Vineyards, Syd Afrika

Dansk oksemørbrad med saltbagt rødbede, "syltet Rødbede", rødbede gele, persille og røget marv.
Vin: 2012 Petalos del Bierzo, Descendientes de J. Palacios, Bierzo Spanien

Havtorn, hyben og saltet karamel. Havtorn sorbet, hvid chokolade mousse med saltet karamel og drys af tørrede hyben.
Vin: 2012 Chateau Piada, Barsac-Sauternes, Bordeaux Frankrig

No 2's egen kaffelikør og hvid chokoladecreme

No. 2 ligger på Hammershøj Kaj på Christianshavn, adressen er Nicolai Eigtveds Gade 32 med udsigt til den Sorte Diamant.

En helt igennem dejlig aften. Veltilberedt mad, kompetent betjening og nogle skønne vine som passede perfekt til menuen. Et sted jeg virkelig kan anbefale. NO. 2 har også åbent til frokost, det skal vi prøve næste gang. Jeg vil anbefale at bestille bord. Det første ledige bord vi kunne få fredag aften var kl. 20.45, men hvad gør det, baren var jo åben..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar