Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

tirsdag den 31. marts 2015

ACME NEW YORK

ACME NO. 9 GREAT JONES NEW YORK, EXECUTIVE CHEF MADS REFSLUND

På en af vores lange traveture i New York kom vi tilfældigt forbi Acme. Vi kendte godt restauranten der er meget hypet i byen men havde på forhånd opgivet at få et bord. Da restauranten ligger rimelig tæt på vores hotel prøvede vi alligevel at booke på www.OpenTable.com. Det lykkedes at få et bord søndag aften. Køkkenet styres af danske Mads Refslund, kendt fra bla. MR på kultorvet, Noma mm.
Han er på kort tid blevet anmelder darling i New York. Hans fortid på Noma der er kåret som verdens bedste restaurant, har begejstret amerikanerne. Pete Wells fra New York Times kalder det en af de mest hippe restauranter i byen lige nu med "Modern New York Cuisine" Tidligere serverede ACME tung mad fra sydstaterne og mange stamkunder blev overraskede over den nye mad. Rygterne om den nye stil gik dog hurtigt, bla. gennem diverse madblogs der skrev om nordisk mad. Mads slår dog fast at det ikke er nordisk mad han laver, men amerikansk af lokale råvarer. Det mest imponerende er dog, at Mads ikke har sine sædvanlige udlærte kokke til at arbejde for sig, det findes nemlig ikke i USA. Køkkenpersonalet er ufaglærte, så selvfølgelig er maden ikke helt på højde med det han lavede på MR, men i forhold til alt vi har spist i New York en maden fantastisk. Er  du i byen er ACME et must.....

Mads Refslund, Executive chef. New York Times anmelder skrev " der var ingen trompeter da Mads landede, men man kan høre dem og de bliver højere"
ACME - En dansker indtager New York med "Modern New York Cuisine"

SMOKED FISH TACOS, trout roe and pickled vegetables
Sprød taco med røget laksetatar, rogn og syltede urter.

FOIE GRAS & LANGOUSTINE WITH WALNUTS
Rå høvlet foie gras, rå jomfruhummer, skøn marinade og sprøde valnødder, dertil grov salt og frisk citron, uhmmm.
Der er en kæmpe bar i restauranten, musikken er høj, betjeningen super professionel, afslappet usnobbet stemning.
PS. de laver rigtig gode drinks.

Smart måde at servere citron på. Pakket ind i gaze, så slipper man for eventuelle sten.

LAMB TARTAR WITH RAW SHRIMPS.
Suveræn tatar af lammekød, rå rejer, syltede grønne peberkorn, sprøde minitern af rugbrød  og masser af tallerkensmækkere.

DUCK IN A JAR, duck confit, foie gras, pickled vegetables and mustard.
Lun andeconfit med foie gras, syltde sprøde grønsager og grovsennep.
 CHICKEN & EGGS, roasted potatoes, fried eggs.
Fritede æg, ovnstegte kogte kartofler og så perfekt tilberedt kyllingebryst med cremet sauce tilsat frisk syre. Utroligt velsmagende og mættende.

Baren.

Det ser ikke ud af meget udefra, men facaden snyder. Restauranten er bestemt et besøg værd.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar