Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

tirsdag den 31. marts 2015

OYSTER BAR GRAND CENTRAL STATION

OYSTER BAR - ENDELIG LYKKEDES DET......

Maj 2014 rejste vi til New York, for at fejre vores 25 års "Bryllupsdag" det bestemte vi os for allerede første gang vi var i The Big Apple. Vi havde også bestemt os for, at selve dagen skulle fejres på Oyster Bar Grand Central Station. Dagene gik, vi nød ferien og hyggede os. Da dagen kom hvor vi skulle spise på Oyster Bar, regnede det, så vi trak tiden lidt og ventede på tørvejr. Det blev bare aldrig tørvejr så sidst på aftenen tog vi afsted. Vel ankommet til Baren lidt over kl. 22.00 godt våde, fik vi så at vide, at der var lukket for servering. Øv, Øv Øv..... Problemet var bare at vi skulle hjem dagen efter..
Derfor bestemte vi os for at tage afsted igen her i 2015, østers skulle vi have og det skulle være på den originale Oyster Bar. I år lykkedes det og det var en dejlig aften. Meget hyggelig autentisk New Yorker oplevelse. Fantastisk at se selv små børn sidde og spise østers. Baren der ligger i Lower Level på stationen, blev etableret i 1913. 1974 gik den konkurs og stod tom i et par  år inden jeromy Brody overtog den. Han renoverede den til tilbage til den oprindelige stil og bestemte sig for at satse på frisk fisk og skaldyr. Efter en hård opstart begyndte det at gå fremad. Nu sælger de mellem 9000 og 10000 østers om dagen!!!  Udover østers har restauranten et kæmpe menu kort, men kun med fisk, skaldyr og mere end 30 slags friske østers. Stationen er et knudepunkt i byen med 700000 besøgende hver dag. Mange af dem mødes til frokost eller dinner inden de skal videre hjem med toget. Det er også her i bygningen i det der hedder Vanderbilt Hallen at Meyer skal åbne en stor Food Court næste år. Pøj, pøj....

OYSTER BAR GRAND CENTRAL STATION
UDPLUK AF DAGENS SPECIELLE TILBUD
De her gutter åbner mellem mellem 9000 og 10000 østers om dagen, hvor vildt er det lige....
Barens supper, eller clam chowder som det hedder, laves i små steamere efterhånden som bestillingerne kommer. Ham gutten der lavede dem var hele tiden lige på kanten af et sammenbrud. Han talte meget til sig selv og var tydeligvis træt af alt og alle... Meget underholdende at se på. Hans kollegaer var tydeligvis vant til det, så de grinte bare og rystede på hovedet.
Fruen i baren, venter på første omgang friske østers
Første omgang, først er der 2 styk. Cotuit fra Massachusettts, så er det Gigacup Select fra Washington State, Island Creek  også fra Massachusetts og til sidst Sunset Beach fra Washington State. Som noget helt specielt amerikansk serveres der chiliketchup til østers og det smager faktisk forrygende. Vi måtte lige have en omgang mere....
Efter de første 16 østers fandt vi ud af at vi syntes bedst om Island Creek så vi måtte lige have 6  ekstra.
Hvem kan stå for friterede østers med tatarsauce, vi kan ikke, så 2 portioner please...
Stemningen i baren bliver bare bedre og bedre...
Vores hyggelige tjener der i år har arbejdet i Oyster Bar i 25 år. 
Baren er opført i 1913 og siden renoveret. Et utroligt smukt lokale.
Interiør fra restauranten der er kæmpestor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar