Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 26. juni 2016

SAMOS

I år gik turen til Samos. Vi har flere gange været på Leros, en lille ø længere sydpå, men der var bare ingen fly der passede. Enten skal man flyve til Kos, have en overnatning og så sejle til Leros, eller man flyver til Athen, skifter fly og så flyver det sidste stykke til Leros. I år var det umuligt at finde en fornuftig fly afgang. Hvad gør man så...... Vi ledte efter et lille hotel, direkte fly og hurtigt ud på hotellet. Det fandt vi på Samos, ca. 3 timers flyvetur, så er man fremme og 30 min. senere er man på hotellet. Vi havde ingen specielle forventninger til Samos ud over godt vejr og flot vand.
De græske øer er virkelig ramt af flygtninge krisen. Øerne ligger meget tæt på Tyrkiet og i efteråret hvor folk traditionelt bestiller ferie var der flygtninge i tv hver aften. Det har haft katastrofale følger for turismen. På Samos og de andre øer har de mistet over 50 % af turisterne, det sammen med den generelle krise i Grækenland har virkeligt været hårdt for dem. Alle vi mødte bad os om at fortælle hvor dejligt og fredeligt der er på øerne. Vi er klar over at der stadig kommer flygtninge men ifølge de lokale er det meget længe siden der sidst kom nogen til Samos.


Kookari hvor vi boede, en lille perle, flot vand, søde mennesker der ikke på nogen måde er påtrængende. Du kan i fred og ro studere menukort uden at tjeneren står og river i dig. 
La Place, vores lille hotel i Kookari, 16 værelser, pænt, rent og et meget sødt værtspar.
Lige overfor hotellet ligger Taverna Akrogiali der hurtigt blev vores foretrukne hæng ud sted. Når du spiser din frokost er solsenge gratis. 
Brødrene Nikos & Stamatis Partsafas ejer restauranten som de har overtaget efter deres mor. Restauranten var den første der åbnede i Kokaris. Nu er der en i hvert eneste hus...
Maden var super go' og meget lokal. Tørrede grillede blæksprutter, græsk slat med gede feta, Byriam som er ovnbagte grønsager og så deres mors mousakka. Alt selvfølgelig ledsaget af Ouzo.
Vores "arbejdsplads" i 14 dage, superdejlig strand, azurblåt vand og en let brise så det ikke bliver for varmt at ligge i solen hele dagen. Her er det dog lidt mere end en brise.
Stemningbilleder fra Kookari





Kookari med indsejlingen til Samos by i baggrunden. 
På besøg i Manolates, en lille hyggelig bjergby. Det koster ca. 30 Euro om dagen at leje en bil og det er nødvendigt hvis man vil lidt rundt. Taxa er til gengæld dyrt. 
Kirken i Potami er meget utraditionel og så ligger den bare med den vildeste udsigt.
Billeder fra Samos by, øens største men ikke særlig interessant. Dog er der et grønsagsmarked hvor bønderne kommer og sælger deres afgrøder.
Pithagorio tæt på lufthavnen er også en meget besøgt turistby. Folk ligger kun på kirkegården i 5 år, så kommer knoglerne i en kasse som så opbevarer på et "lager" 
Udsigt over vinmarker fra Vourliotes
Agios Konstantinos
Meseo Karlovasi, universitsbyen på Samos, utrolig smuk og velholdt by.
Aftenstemning fra Kookari
En lang "arbejdsdag" er slut, nu er det bad, drinks og aftensmad...
Kookari by night
Farvel og på gensyn

Samos var et fantastisk bekendtskab og vi skal helt sikkert tilbage. Om vi når lige så mange overnatninger som en af de andre gæster på hotellet tror jeg dog ikke. Han runder lige om lidt 1000 overnatninger på det samme værelse..........

Ingen kommentarer:

Send en kommentar