Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 3. juli 2016

BISTRO BOHEME


45 år i restaurationsbranchen skulle da fejres. Vi valgte at fejre det på Bistro Boheme hvor chefen Per Thøstesen også har mange år på cv'et. Per laver klassiske franske retter med så stor succes, at der er fuldt hus stort set hver aften. I de unikke lokaler med hyggeligt inventar og særlige fund fra franske loppemarkeder, føler  man sig hensat til et lille stykke Frankrig midt i København. 
PerThøstesen er lige blevet kåret til KOKKENES KOK 2016, en fuld fortjent hæder fra kokke kollegaerne.
Bistro Boheme var Årets Bistro / Brasseri 2009 & 2012, kåret af Den Danske Spiseguide.

Per Thøstesen, KOKKENES KOK, 2016


Bistro Boheme en "stille" lørdag aften, normalt er der 150 gæster på en god aften.
Østers naturel med amerikansk peberrodsketchup & rødvinsvinaigrette.
  80,00 kr.
Østers og ketchup er altså et godt mix.
Rødvinsvinaigrette & amerikansk peberrodsketchup.
Thøstesen spejlæg på kartoffel/trøffelpure', andeconfit, trøffelpølse, hasselnødder, krydderurter, croutoner & frisk revet trøffel.
 225,00 kr.
En herret af dimensioner, virkelig velsmagende og mættende.
Saltmarineret foie gras rullet i hasselnødder hertil abrikospure', tranebær/nøddeguf.
 178,00 kr.
Uhm, klassisk foie gras med sødt og sprødt.




Variation af lam fra Varde Ådal serveret med frikasse af grønne & hvide asparges hertil ramsløgssky & 
mynte/dild olie. 
335,00 kr.
Lam i tre tilberedninger, farseret bryst, stegt filet og sprødstegt confiteret kølle.
Dansk sorthummer & Rossini gold kaviar vendt med linguini, hummerbisque & grønne asparges.                     375,00 kr.
Så bliver det bare ikke bedre, ren luksus.
En lille en til afslutning på en dejlig aften.

Jeg håber der fremgår af billederne, at maden er fremragende. Umiddelbart ser det dyrt ud, men sammelignet med menupriser på stjerne restauranter er det meget rimeligt. Portionerne er store og fransk gastronomi er kraftig og smager af noget, så du er garanteret mæt efter 2 retter. Betjeningen er meget opmærksom og der er go' stemning i lokalet. Eneste anke hvis man skal finde noget er, at man sidder meget tæt ved nabo gæsten. Der er ikke mange centimeter mellem bordene, men efter et par glas bobler er det ikke så akavet.
Vi havde en rigtig dejlig aften og skal helt sikkert tilbage en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar