Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

torsdag den 17. november 2016

EATALY ILLUM KØBENHAVN

Endelig skete det, EATALY er kommet til København. EATALY der er grundlagt 2004 af Oscar Farinetti i Torino, er nu en kæde med mere end 24 butikker, bla. i New York, Chicago, Boston, LA. 18 butikker i Italien samt butikker i Dubai, Japan, Seoul, London, Munchen og Istanbul.
Jeg har været en tur igennem i dag på allerførste åbningsdag og er lidt imponeret. Mine forventninger var store, meget endda da vi kender EATALY fra New York som er vildt imponerende. Selvfølgelig kan man ikke lave det samme i København, men jeg synes bestemt at de er bestået.
"Butikken" eller hvad man skal kalde det ligger i bunden af Illum og er proppet med italienske specialiteter som pasta, olivenolier, eddiker, vine, oste, charcuteri, hjemmelavet is, frugt, grønt og meget mere.
Kort sagt det er muligt at købe en masse italienske specialiteter og blive vejledt af personalet, hvoraf en stor del er italienere.
Udover det man kan købe med hjem er der rigelig mulighed for at spise i Eataly. Systemet fungerer sådan, at man bestiller sin mad i baren, betaler og får en lille "bipper" med sig. Når maden er klar bipper dimsen og du henter selv din mad.
Der serveres bla. pizzaer, grillede kyllinger, Porchetta, forskellige pasta retter, sandwich. Der serveres selvfølgelig også vin og italiensk øl. Det jeg så blive serveret så rigtig lækkert ud, det skal prøves i weekenden.

Herunder er lidt billeder fra mit første besøg på åbningsdagen.


Skandinaviens første EATALY ligger i bunden af det nyrenoverede ILLUM.


Christian F. Puglesi åbner Rudo i Illum samtidig med at EATALY åbner. Puglesi har  i forvejen  Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle så kvaliteten skulle være i orden.


La Rosticceria, bla. grillede kyllinger og Porchetta


Grillede kyllinger og Porchetta.


La Pasta serverer diverse pastaretter.


Friskbagt brød og sandwich.


I delikatessens sortimentet finder du 300 typer oste, pølser og skinker.


Friskbagte pizzaer alla pala, aflange pizzaer fra brændefyret ovn samt store flotte grovbrød.


24 mdr. Parmagiano Reggiano


Lidt af grøntudvalget. 


Frugt og tomater direkte fra italien.

Der forhandles 150 typer pasta fra primært små producenter og omkring 100 forskellige olivenolier.


Der er mere end 800 forskellige mærker af vin og spiritus.


Der er masser af siddepladser.


Man bestiller sin mad her i baren og betaler. Så får man udleveret en lille "bipper" som fortæller hvornår maden er klar, høflig og venlig selvbetjening..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar