Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

søndag den 4. juni 2017

ChillOut i HF Musikbyen

Den sidste fredag i september 2016 havde jeg sidste arbejdsdag og gik på efterløn. Mandag den 2 oktober overtog vi kolonihave nr. 432 i HF Musikbyen, perfekt timing... Vi har været superheldige, fra vi blev skrevet op og til vi fik haven gik der kun halvandet år. Haverne i Musikbyen er små nyttehaver eller som de kaldes daghaver. Der er ikke indlagt vand og el og det er ikke tilladt at overnatte i husene. Vores lille bjælkehus på 9 kvm. er kun 11 - 12 år gammelt og bygget i rigtig gode materialer, så det er primært haven vi har fokuseret på her i starten. Senere på året er det meningen at huset skal flyttes 5 meter frem på grunden, så kan vi få en rigtig dejlig ugenert terrasse bag huset.
Vi har lagt rigtig meget arbejde i at få ryddet op i haven, men er efterhånden ved at få styr på det.
Vi er så optimistiske, at vi har købt nye drømmesenge som vi regner med at skulle tilbringe en masse tid på i løbet af sommeren.
Kolonihavelivet er meget socialt, ingen går forbi uden at hilse og alle vil gerne snakke og give gode råd. Vi har egen facebook side hvor vi deler gode ideer og giver ting væk som vi ikke skal bruge mere. Der er en årlig "gang dag" hvor vi sammen shiner vores gang op og drikker en øl bagefter. Skal man opdateres på de sidste nyheder, så foregår det bænkene udenfor marketenderen, her er altid garanti for en røver historie.
Selv om det ikke er tilladt at overnatte holder det ikke folk tilbage, de gamle garvede  koloni folk har deres egne "cowboy regler" men det er sikkert på lånt tid, da kommunen er igang med at lovliggøre kolonihaverne. Fra 2011 skal alle byggeregler overholdes, så det er nye tider for kolonihavefolket.


2 oktober 2016 overtog vi nøglen til have 432 i HF Musikbyen. Haven har stået ubrugt hen i 4 år, så der venter en stor opgave før vi kan ligge og dase i solen.


Som det vist tydeligt ses var der masser at gå i gang med. Hvad er blomster, stauder eller ukrudt? For en sikkerheds skyld gravede vi det meste op. Den forrige ejer havde plantet en humlebusk som vi gerne ville af med, det viste sig at være næsten umuligt. Sådan en humle har et rodnet der føles kilometer langt og det har bredt sig over hele haven......
Vi kæmper stadig med den....


Så mange rødder "høster" man på 1 kvm.


Smuk indretning....... På bordet stod tomme øldåser, fyldt askebæger og en masse andet skrammel, lækkert efter så mange år. Bemærk det brune toilet, skønt ikke.....
Alt er fjernet, noget afhentet af andre fra haveforeningen, resten i storskrald.


Så er Annette i gang, hun har gjort rent, malet indvendigt og er her i fuld gang med at hænge billeder op. Der er syet puder, købt køkkenbord og daybed så nu er der superhyggeligt.


Daybed fra Den Blå Avis som Thomas var så sød at hente nord for Farum. Hjemmelavet plankebord og lidt hygge på vægen. Radioen fulgte med i handlen og overlevede efter en ordentlig gang grundrens....



Før og efter billeder:
Øverst er det terrassen
Nederst havegangen.


Knokle, knokle, knokle utroligt så meget arbejde der i sådan en lille have.


Vi glæder os til hjemmedyrkede jordbær, rabarber og asparges kartofler.......


Forår og sommer, det er nu vi rigtig skal til at nyde alle anstrengelserne.


Kololife, sol, sommer grill, love it....

Rigtig mange har investeret i solenergi og generatorer så de har både køleskab, kaffemaskiner, tv osv
Indtil videre har vi ikke de store planer om det, vi klarer os med gasblus og grill og tager hjem når det bliver mørkt.
Vi er lidt forelskede i det primitive og enkle liv hvor vi kan slappe af max.


#detgladelivpåefterløn#kololife#livetergodt#musikbyen#lovemygarden#sommerpåvej


Ingen kommentarer:

Send en kommentar