Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

onsdag den 20. juli 2011

En aften på restaurant Spuntino, Vesterbrogade

Restaurant Spuntino er en af Cofoco kædens restauranter. Cofoco driver bla. Scarpetta 1 & 2, Oyster & Grill, Spuntino, Vespa, Numero 64, Les Trois Cochons, Public House og Le Marche. Kæden har fået den fremragende ide, at i juli måned sælger de hver dag kl. 12.00 usolgte borde til nedsat pris. Faktisk helt ned til kr. 95,00 for hele menuen.
Vi fik bord kl. 18.00 på Spuntino til en menupris på kr. 185,00  mod normalpris kr. 295,00.
Første servering var rigtig godt koldhævet brød med god olivenolie til at dyppe i.
Menuen startede med 3 pastaretter:
Gnocchi med gorgonzola, valnødder, salsicia og rucola
Canneloni, gratineret pastarør med fyld af ricottaost og spinat
Spaghetti med muslinger i hvidløg og persille.
Ok forretter, dog var muslingerne ikke særlig veltilberedte. Der var godt nok 4 muslingeskaller i spaghettien, men kun 2 små skamkogte muslinger.
Så fulgte hovedretten:
Pollo a la Napolitane, stegt kylling i kraftig tomatsauce med blød polenta med parmesan og en grøn salat.
Velsmagende sauce med kapers i, god polenta og en overraskende god stegt courgette. Kyllingen havde ikke det der lignede sprødt skind, den virkede nærmest kogt. Ikke lige det man forventer når menuen består af stegt kylling.
Desserten var en italiensk klassiker:
Panna Cotta med melon og hindbær.
Panna cotta betyder kogt fløde og er normalt en fed sag. Denne var en fortolkning og noget mere fedtfattig, ok uden at være prangende.
Til prisen et ok måltid, men til normalprisen på kr. 295,oo ville vi nok ikke komme igen.
Betjeningen skal lige have en lille kommentar. Den engelsk talende tjener anbefalede vinmenuen til kr. 175,00 for 3 glas vin. Han fortalte ikke om vinene, men det forventede vi så han ville gøre når han serverede dem. Under serveringen var han tavs som graven, men vi nåede at se nogle af etiketterne og fik først et glas Pinot Griggio, dernæst et glas italiensk rødvin, den nåede vi desværre ikke at se etiketten på. Til desserten det klassiske glas Asti. Vinene var gode til maden.
 Så har vi prøvet Spuntino.......
Gnocchi med gorgonzola, valnødder, salsicia og rucola

Gratineret Canneloni med fyld af ricottaost og spinat

Spaghetti med muslinger, hvidløg og persille

Pollo a la Napolitana, stegt kylling med blød polenta med parmesan

Panna Cotta med melon og hindbær


Ingen kommentarer:

Send en kommentar