Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

mandag den 18. juli 2011

Verdens nemmeste brød

Du skal bruge:
1/2 l. vand
1 l. hvedemel tipo oo
1 spsk. salt
10 gr. gær
1 ildfast "stegeso" med låg
 Sådan gør du:
Rør gær og vand sammen. Salt og mel tilsættes. Dejen røres sammen med en ske og skal være meget lind. Sæt dejen til hævning i op til 12 timer, dæk fadet med film.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og fold den 3 - 4 gange. Kom den i en letsmurt form og lad den hæve 2 timer. Forvarm ovnen og "stegesoen" til 250 grader, hæld forsigtigt dejen ned i den varme "stegeso" kom låget på og bag brødet 30 minutter ved 250 grader, derefter fjernes låget og brødet bages yderligere 15 minutter. Vend brødet ud af formen, Voila....
Du kan alternativt bruge 6 dl. tipo oo og 4 dl. grovmel, hvis du ønsker brødet grovere.

1 kommentar:

  1. Hej Flemming - hvad pokker er det for noget tip top hvedemel du skriver om??

    SvarSlet