Jeg er uddannet kok med bronzemedalje i 1975. Været på det Danske Landshold for kokkelever. Arbejdæ

Jeg er uddannet kok i 1975 med bronzemedalje. Medlem af det Danske Landshold for kokkeelever. Arbejdet som kok på bla. Årslev Kro, Hotel Atlantic og Gammel Åbyhøj. Som køkkenchef på Hotel Atlantic Århus, La Cocotte, Scanticon Århus, MF Broen Århus, Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og Varna Palæet i Århus. Gennemført Statens Erhvervspædagoiske Læreruddannelse og undervist på Århus Tekniske Skole, Levnedsmiddelafdelingen. 2 gange i TV Køkkenet med Arne Fusager og Michel Michaud. Seneste 13 år arbejdet som køkkenchef hos Kromann Reumert, Danmarks største advokatkonter. Er medforfatter til "Køkken" udgivet på Erhvervsskolernes forlag. Nuværende job, glad efterlønner.

lørdag den 25. april 2015

Restaurant WIP - work in progress

Cofoco har åbnet endnu en restaurant. De kalder den WIP-work in progress og konceptet er enkelt du får 4 retter & 4 glas vin + vand og kaffe for 400 kr.. De har givet sig selv 100 dage til at eksperimentere med maden så kokkene kan finde ud af hvilken restaurant de vil lave, det eneste der ligger fast er at maden skal tage udgangspunkt i det spanske køkken.Planen er at teste mindst 50 forskellige retter på gæsterne inden de 100 dage er gået.
Der er ingen menukort, tjeneren fortæller om aftenen og efter middagen får man en vinprop, den kommes i et af de fire glas der står i baren. Et glas for hver ret, på den måde er man måske med til at præge det kommende menukort.

Cofocos nyeste skud på stammen, WIP - work in progress ligger i Sankt Peders Stræde 34 i Hotel SP 34
Friskbagt brød i bagerpose, god olivenolie til at dyppe i og så vand med eller uden brus kommer på bordet med det samme.

Appetizer: kylling- svampecroquettas med estragonaioli, Ibericoskinke, Boquerones med oliven og dertil et glas Cava.
Utroligt at man udover de 4 retter også lige appetizer og Cava
Krabbe med mandler, salturt, druer og urteskum. Hertil et glas Spansk hvidvin.
Hvide asparges med pocheret æg, rå champignons, jordskokkechips og revet Manchego,
Hertil et glas tør Spansk hvidvin.
Langtids braiseret oksetykkam med bagte porrer, syltede bøgehatte, kartoffelcreme, ristet chorizo og stegesky.
Hertil et godt glas Rioja rødvin.
Desserten bestod af "risengrød" appelsingranite og syltet ananas.
Kaffe og sødt som afslutning på en dejlig aften.
Til desserten fik vi sød Cava.
Restauranten ligger i forbindelse med Hotel SP 34 og efterfølger tapasbaren Moritz som åbenbart ikke kunne få det til at løbe rundt. Vi var på besøg ved anden seating og der var fuldt hus.

Utroligt at det er muligt at lave 4 retter i så høj standard og samtidig servere 4 gode glas vin + plus vand og kaffe for 400 kr. Oveni smed de lige appetizer og et glas Cava.
Man kan jo dårligt få en steak med tilbehør til den pris på MASH.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar